- Jeg brenner veldig for det jeg jobber med, og synes jeg har verdens mest spennende jobb. Men vi er jo ikke så mange jenter i denne bransjen, da, sier sjefanalytikeren.

For det var ingen selvfølge at oljeanalytikeren skulle studere økonomi. Faktisk var hun ikke særlig interessert i faget i utgangspunktet. Men hun hadde alltid vært flink med tall, og syntes matte var moro.

- I dag er jeg veldig glad jeg begynte på BI. Det viste seg å være midt i blinken for meg.

Mytene

Saltvedt har en treårig bachelorgrad fra BI og et år med skatterett ved Universitet i Oslo. I tillegg har hun en mastergrad i international business og doktorgrad i economics fra University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST). 

-  Under mine studier var de gamle mytene om Gordon Gecko, høy sigarføring og mye testosteron fortsatt innmari utbredt. Det er ikke tvil om at menn fortsatt er i overtall innen finans, mens vi samtidig ser  at arbeidsoppgavene kan løses minst like godt av kvinner som av menn. Vi trenger et større fokus på at kvinner kan gjøre de samme oppgavene like godt, sier hun.

Må bevise mer

Som nyutdannet, og en av få kvinner i et mannsdominert miljø, kjente Thina at det var vanskelig å tørre å si meningen sin. Etter hvert skjønte hun at dersom hun skulle være med å konkurrere mot ”Gutteklubben Grei”, måtte hun begynne å våge.

- Det var vanskelig å bli hørt i begynnelsen. Menn velger menn, og slik er det fortsatt. Man må på mange måter bevise noe ekstra som kvinne. Men jeg opplever at det sakte begynner å endre seg, selv om finansnæringen henger langt etter andre yrkesgrupper når det gjelder kvinneandel, sier hun.

Grunnen til det synes hun er vanskelig å peke på. Det er jo verdens beste yrke, mener hun.

Men den store utfordringen er nok å få kvinner interessert i finansfagene  - få dem til å se hvor spennende finans egentlig er.

Miljøet har endret seg

- Jeg tror nok finansnæringen er en bransje som fortsatt preges av gamle, utdaterte tradisjoner. Som at det er en ”mannejobb” og at man må være mann for å nå til topps. Vi har en jobb å gjøre, vi kvinner som har dette yrket. Vi må prøve å begrave disse mytene og tradisjonene.

For det er fortsatt få kvinner innen finans og Thina forteller at hun ikke har opplevd noen merkbar økning i kvinneandelen siden hun startet i bransjen. Det synes hun er synd. Men det hun derimot har sett er at miljøet har endret seg mye de siste årene.

- Vi jentene er innmari flinke til å motivere og heie på hverandre. Og det er så veldig viktig. Vi trenger flere kvinner som når til topps i lederroller, og at flere og flere på den måten kan følge etter.

Selv jubler hun alltid litt ekstra på innsiden når hun ser en ny kvinnelig skikkelse i kantinen. Thina hevder kvinner er mer åpne og lettere å komme i prat med på arbeidsplassen.

- Ja, det er min erfaring. Jeg har jo opplevd noen kleine situasjoner, det å stå litt på utsiden av en samtale i en sosial setting på jobben. Du vet når du prøver å slippe inn, men ikke får innpass? Slikt skjer stort sett rundt menn, og kan være litt pinlig i begynnelsen av karrieren, sier hun.

- Men da er det bare å riste det av seg, gå videre til neste klynge, og prøve på nytt. Vi kvinner kan, vi også. Selv om det dessverre fortsatt finnes dem som ikke tror det.