Karriereutviklingsprogramet er bygget over samme lest som NHO’s eget opplegg for kvinner og fokuserer på ledelse, styrearbeid, profilering og nettverksbygging. Forskjellen er at dette programmet bare er for ansatte i oljebransjen. Kurset går i Stavanger hvor de tar opp 20 deltakere hvert år.

- Muligheten for å bygge nettverk og dele erfaringer innen samme bransje er for meg noe av det viktigste med hele kurset, derfor er det en stor fordel at programmet vi deltar på er rettet mot oljebransjen. Gjennom Female Future  treffer jeg dyktige kolleger i andre oljeselskaper, samt innen oljeserviceindustrien, sier Synnøve Engeskaug som arbeider i Norske Shell og er Finance Manager for Draugenprosjektene.

De fleste som deltar i dette Female Futureprogrammet bor og arbeider i Stavanger, men de har også tilreisende fra andre deler av landet som deltar.

Utvelgelsen

Det var veldig kjekt å bli nominert til dette programmet og det kommer veldig an på oss selv hva vi klarer å få ut av dette, men det ser bra ut så langt.

Female Futureprogrammene kan man ikke melde seg på. Man må bli anbefalt av bedriften for å kunne ha muligheten til å bli med.

- I Norske Shell nomineres utvalgte kandidater hvert år og ledelsen velger ut de to kvinnene som de ønsker å sende. Det er selvfølgelig veldig gøy å være en av de utvalgte, å bli sett og å få lov til å være med på et slikt program som dette.

- Noe av grunnen til at jeg ønsket å delta og meldte min interesse var positive tilbakemeldinger fra tidligere deltakere. For meg er det å knytte kontakter på tvers av bransjen viktig noe som gjør Female Future til et viktig supplement til våre interne lederkurs. Mitt inntrykk så langt er at det er et veldig bra program, sier Engeskaug.

Mer i dyben

Det er virkelig inspirerende å treffe så mange sterke kvinnelige kolleger i bransjen. Vi blir godt kjent og har gode faglige diskusjoner med mange interessante problemstillinger.

Line Lura Anonsen er Offshore Resource Manager i Altus Intervention. Dette er en funksjon i bedriften som har ansvaret for å ivareta de menneskelige ressursene som arbeider offshore i selskapet. Hun begynte også på kurset i januar:

- Det var veldig kjekt å bli nominert til dette programmet og det kommer veldig an på oss selv hva vi klarer å få ut av dette, men det ser bra ut så langt. Jeg har vært mange år i Altus Intervention (tidligere Aker Well Service) og har vært heldig og fått ulike roller innen HR, men den jobben jeg har i dag er den første Managerrollen.

- Selv om vi har hatt gode lederutviklingsprogrammer internt i bedriften, så går dette opplegget mer i dybden og er litt annerledes siden vi blant annet kurses i retorikk, og jeg tror dette blir en fin blanding av egenutvikling og lederutvikling for min del, forteller hun.

Nettverksbygging

Anonsen trekker også frem hvor viktig det er å bygge nettverk og bli kjent med kolleger på tvers av firmabarrierer.

- Det er virkelig inspirerende å treffe så mange sterke kvinnelige kolleger i bransjen. Vi blir godt kjent og har gode faglige diskusjoner med mange interessante problemstillinger. I disse diskusjonene trenger ikke vi som sitter rundt bordet å ta hensyn til bedriften vi tilhører, stilling eller situasjon; vi er der bare som oss selv uten at noe binder oss.

- Det gjør at vi tør å være ærlige og gir hverandre verdifulle tilbakemeldinger, sier Anonsen, som ser frem til fortsettelsen.