Allerede som seksåring begynte Siren å seile optimistjolle. Det gode seilermiljøet hjemme i Son og en fire år eldre bror som drev med seiling var de viktigste grunnene til at hun begynte å seile.

- Da jeg seilte optimistjolle var det først og fremst en sommersyssel, men vi reiste også til både Sverige og Danmark for å lære av de beste, og som niåring deltok jeg på regatta i Nederland og var også på samling i Florida. Så om ikke treningen akkurat var profesjonalisert, så var jeg i hvert fall veldig ivrig veldig tidlig, forteller Siren.

Etter hvert avanserte hun til europajolle, en gren der hun både ble europamester, verdensmester og tok gullmedalje i OL i Athen i 2004.

Lærte mye som idrettsutøver

- Vi trente mye, og hadde like mange treningstimer som for eksempel Olaf Tufte. Han trente nok mer fysisk, mens vi måtte bruke en del av treningstiden for å trene teknikk, og lære taktikk og strategi. For akkurat som i arbeidslivet er seiling veldig sammensatt, og du må kunne flere ting for å bli god. En annen viktig ting jeg lærte var å arbeide mot store mål. Vi brøt dem opp i delmål for å gjøre dem oppnåelige, og ikke minst for å kunne synliggjøre progresjon, fortsetter hun.

Siren forteller at riktig trening også handler om både å bli så god at ting kan automatiseres, samtidig som man også bør tørre å ta nye utfordringer og å prøve å gjøre ting på nye måter:

- Men først og fremst handler det om innsatsvilje og utholdenhet. Du må ta deg tid til å trene, og det tar tid å bli god.

Siktet mot arbeidslivet

Siden seiling inneholder mange elementer innen fysikk og teknisk utstyr, falt utdanningsvalget på ingeniørstudier ved Danmarks Tekniske Universitet.

- Seilingen hadde lært meg mye om utholdenhet, og at dersom du skal bli god må du trene jevnt og trutt. Derfor var jeg en iherdig student både i Danmark og da jeg tok masteren i innovasjon og entreprenørskap på BI før jeg startet som Management Consultant i Capgemini Invent.

- Jeg har aldri vært et skippertaksmenneske, for det tror jeg ikke gir de beste resultatene på sikt, skyter hun inn.

Fikk drømmejobben

I dag bor Siren og ektemannen Christopher Gundersen i Oslo. Sammen har de sønnen Mikkel på halvannet år. Siren startet i Capgemini Invent i 2011 og innehar det hun betegner som drømmejobben. Hun har hatt mye igjen for alt hun lærte som aktiv idrettsutøver:

- Det er mange elementer som har betydning for hvor god du er, og det er sammenlignbart med business. Det gjelder ofte også å finne et nivå som er godt nok. I seiling ville jeg aldri kunnet vinne noe OL-gull hvis jeg bare var veldig godt fysisk trent. Det var viktig å kanskje være 80 prosent god på alle de tingene som har størst betydning som fysikk, teknikk, taktikk og strategi. Totalen blir best hvis du finner en riktig balanse mellom disse tingene. Sånn er det i arbeidslivet også. Du må ikke henge deg opp i å bli alt for god på bare en bestemt ting, for da kan det hende at du blir hengende etter på andre ting og det kan hemme deg.

- Og helt til slutt. Jeg var alene i båten da jeg vant medaljene i europajolle, men jeg hadde jeg aldri klart det uten teamet rundt meg. Sånn er det på jobb også. Vi består av et veldig sterkt team med ulik kompetanse som jobber sammen. Da blir det gøy å jobbe, og det er det som gjør at vi klarer å skape så gode resultater for kundene våre, sier Siren til slutt.