1. Å vite hvor du skal er halve veien til suksess
Vil du inn på det åpne arbeidsmarkedet, må du operere målrettet. Lag en strategiplan på lik linje med den du ville servert en kunde, bare at du i dette tilfellet selger deg selv. Sett opp karrieren din i delmål og plasser de på en tidslinje med begynnelse og slutt. Hvor må du være når for å komme i mål?  

- For nyutdannede kan det lønne seg å jobbe inn mot et spesifikt selskap fremfor bare mot en type stilling, sier Torill Guzman, leder for Adecco Finance & Office.

Selv de beste kandidatene sklir sjelden rett inn i en attraktiv analytikerstilling.

- Vær tålmodig og innstill deg på at du må arbeide deg opp fra bunn. Muligheten for å få en fot innenfor er større om du er litt ydmyk. Vær åpen om ambisjonene dine, men vent med strenge krav om stilling og lønn, sier Guzman.

2. Et bredt relevant nettverk er alfa omega
Knytt nettverk gjennom medstudenter, verv, professorer, bedriftspresentasjoner og skaff deg en relevant deltidsjobb under studiene.

- Jobber du som møtebooker i et finanskonsern som senere ønsker å ansette en nyutdannet, kommer du lengre frem i køen med relevant erfaring, sier Guzman.

Attraktive stillinger innen økonomi og finans rekker ikke alltid ut på det åpne markedet før de blir besatt. Heller ikke hos Adecco fordi kandidatene allerede er i deres nettverk. Selvfølgelig kan du ha flaks og bli plukket ut i høystakken på Finn.no, men sannsynligheten kan være marginal.

- Selv om mange i bransjen ser på vikarbyrå som siste utvei, kan det være en snarvei til flere muligheter. Tross alt kommuniserer vi daglig med mange av de øverste lederne i alle de største selskapene. Ofte får vi en strøm av jobbsøkere på sensommeren som ikke har lykkes med å få seg jobb på egenhånd. Det lønner seg å kontakte oss litt før, sier Guzman.   

Sosiale medier er viktig. Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert og uten skrivefeil. Google deg selv, vurder hva du ønsker å dele med arbeidsgiveren og slett alt annet.

- Har du for eksempel å ha deltatt i Paradise Hotel - informer om det på intervjuet, sier Guzman. 

3. CVen er et av dine viktigste verdipapir!
Det er CVen som avgjør om du blir innkalt til intervju eller ikke, mens søknadsbrevet er mer en formalitet. Det foreligger mange kriterier for en god CV. Dette er noen av dem:  

  • Valg av utsmykning, farge og papir har ingen verdi, det er kompetanse og oppsett som gjelder.
  • Den bør aldri overskride to sider og bør inneholde minimalt med personinformasjon utover navn, fødselsdato, bosteds- og e-postadresse. Sørg for at e-postadressen er profesjonell, og ikke av typen søtemari@hotmail.com.
  • Begynn med nøkkelkvalifikasjoner over cirka tre linjer som beskriver kort hvem du er.
  • Sett inn relevant utdanning - og arbeidserfaring. Sløyf at du har tatt videregående om du har høyere utdannelse og lang erfaring. Det er de tre siste arbeidsgiverne som er viktigst. Dato for start og slutt skal inneholde årstall, måned og dag. Få med stilling, selskap og en linje eller to om hva du faktisk gjorde. Dekk aldri over hull, vær heller ærlig om hva du gjorde.
  • De fleste ønsker minst to referanser. Gi aldri referansene før et intervju, og forbered dem før noen tar kontakt. Har du ingen tidligere arbeidsgivere, kan du spørre noen du hadde en god relasjon til i forbindelse med verv, trening eller tidligere professorer eller lærere. Velger du ikke å oppgi siste arbeidsgiver på grunn av en konflikt, opplys om dette.
  • Invester i profesjonelle bilder tatt av en fotograf. Jo mer nøytralt bildet er, jo bedre er det.

4. Proaktivitet er nøkkelordet!
Innkalles du til intervju, sørg for å møte opp presis. Selv om det ikke etterspørres, ta alltid med attester og vitnemål, men ikke i en haug i en plastpose. God orden signaliserer struktur.

Gjør en grundig research før intervjuet. Les deg opp på selskapets hjemmeside, rådfør deg med venner og bekjente og oppsøk gjerne bedriften i forkant av intervjuet. Ansatte som går inn og ut kan gi deg noen gode ideer til dresscode.

- Felles for de jeg har sett som har lykkes best, er de som har vært proaktive og engasjerte. De har vært ydmyke for det de ikke kan og har aldri vært redde for å brette opp armene, sier Guzman.