- Gjennom hele livet mitt har jeg tatt ganske mange utradisjonelle valg. Ofte har jeg valgt med hjertet i stedet for å tenke veldig mye på karriere. Jeg har arbeidet mye med områder som engasjerer meg og som har et samfunnsperspektiv i seg, forklarer Åsne Havnelid når vi spør om karrieren hennes.

Havnelid har utdannelse i økonomi og ledelse fra det som en gang het Handelsakademiet, og som nå er BI. Da hun var ferdig utdannet diplomøkonom i 1985 sto selskapene i finansverdenen nærmest i kø for å skaffe folk med denne typen kompetanse.

- Da valgte jeg utradisjonelt og startet heller på Norges Toppidrettsgymnas. Der kunne jeg bruke utdannelsen min til å hjelpe unge mennesker slik at de fikk mulighet til å kombinere skolegang med toppidrettssatsning. Først var jeg lærer i økonomi og trener i alpint, og etter bare noen år ble jeg spurt om jeg ville bli rektor og det takket jeg ja til, fortsetter hun.

I denne perioden, helt frem til 1995, fikk hun være med på å utvikle skolen som hadde 90 elever da hun begynte, og 540 elever og flere nye avdelinger da hun sluttet.

Til Toppidrettssenteret

Fra Toppidrettsgymnaset gikk veien videre til en jobb som daglig leder ved Toppidrettssenteret. Hun ble også nestleder under Bjørge Stensbøl i Olympiatoppen.

- Jeg har brent for idrett hele livet og særlig ledelsesfilosofien. Hele min egen ledelsesfilosofi har jeg fra idretten hvor det handler om å utvikle den enkelte i samspill med resten av laget for å få frem de beste prestasjonene hos hver enkelt. Dette er en verdidrevet lederfilosofi som er grunnleggende for hele min lederstil, sier hun.

Over til næringslivet

Etter ni år i Olympiatoppen ville Havnelid over til næringslivet. Hun ville ha flere ben å stå på, men også finne ut om hun kunne bruke det hun hadde lært gjennom idretten i næringslivet.

- Jeg ble spurt om jeg ville være med i sammenslåingen av SAS og Braathens hvor det var to helt ulike kulturer som skulle smeltes sammen. Først var jeg i HR-delen, og bare etter et par måneder ble jeg divisjonsansvarlig for mer enn 2000 kabinansatte. Dette var en veldig spennende og veldig krevende reise. Og ikke minst var denne jobben veldig viktig for at jeg skulle få den neste jobben som direktør for Ski-VM 2011 i Oslo. Uten noen erfaring fra næringslivet ville jeg neppe fått den jobben, forteller hun.

Enda et stort hopp

Etter Ski-VM ble Havnelid spurt om hun ville være en av de aktuelle kandidatene til stillingen som generalsekretær i Norges Røde Kors. En svært attraktiv stilling som blant annet flere av våre fremste folkevalgte har hatt:

- Dette er en jobb hvor det virkelig er mulig å gjøre en forskjell. En jobb som er noe mer enn bare en vanlig jobb. Dette er en 24/7-jobb siden det alltid er kriser og katastrofer over hele verden. Bare det å se den forskjellen som Røde Kors gjør i møtet med sårbare mennesker, både nasjonalt og internasjonalt, har gjort noe med meg. Derfor kan jeg nok si at akkurat denne jobben endret meg for alltid.

Til Norsk Tipping

I dag arbeider Havnelid som direktør i Norsk Tipping. Der begynte hun i 2016.

- Mange journalister spør meg hvordan det i det hele tatt er mulig å gå fra en humanitær organisasjon til et spillselskap på Hamar. Men her gjorde jeg også et verdivalg. Norsk Tipping har et viktig samfunnsoppdrag og er et sosialpolitisk virkemiddel. Vi skal sørge for at de som ønsker å spille får gjort det i trygge rammer. Alt overskuddet til Norsk Tipping går tilbake til gode formål innen idretten, til frivilligheten, til humanitære organisasjoner og til kulturen. I det perspektivet mener jeg at dette valget ikke er vanskelig å forstå i det hele tatt, sier hun og smiler.

Åsne Havnelids tre tips til dem som vil gjøre karriere

  1. Bruk også hjertet litt når du velger jobb. Du kommer til å bruke mye tid på jobben og da er det viktig at du har en jobb du både brenner for og som du trives i.
  2. Hvis du blir spurt om å få muligheten til noe som egentlig skremmer deg litt, men som er bra for karrieren, så må du si ja! For da har noen allerede vurdert deg og da må du ikke si at du ikke klarer det før du har prøvd.
  3. Prøv å finne jobber der lederen din er opptatt av din videre utvikling og er en leder som gjerne vil slippe deg frem.