- Vi har mange års erfaring med å jobbe med Sharepoint i en skoleløsning. Nå har vi gått et skritt videre med valget av Office 365. All lagring av skolemateriell, og all kommunikasjon mellom lærere og elever ligger nå i denne løsningen, sier Jan Ove Karlsen som er ikt-veileder på Egge barneskole i Steinkjer kommune.

Det eneste som ikke ligger i Office 365-løsningen er sensitiv informasjon. Dette er en skybasert løsning hvor lærerne og elevene logger seg på, mens løsningen er stengt for resten av verden.

- I tillegg har vi for eksempel mulighet til å sende ut informasjon ved behov til foreldrene via koblinger som blir sendt med epost. På den måten blir kommunikasjonen mye mer målrettet enn ved å benytte hjemmesider.

E-post og digital innleveringsmodul

Bruk av e-post er en del av det elevene skal lære i skolen. Derfor er det en stor fordel at en skoleløsning inneholder e-post.

- For oss som skal drive undervisning er det avgjørende at vi har et system som gjør at vi kan trene på å bruke e-post med elevene, sier Karlsen.

Leverandøren som Steinkjer kommune bruker har videreutviklet løsningen videre og har laget en innleveringsmodul hvor elevene kan levere oppgaver digitalt.

- Dette er en modul som vi har vært med på å utvikle og den ser ut til å bli veldig bra, forteller Karlsen.

Får fem lisenser

På Egge skole har de 200 tilgjengelige maskiner til de 360 elevene som går der. Som en del av ikt-satsingen har alle elevene fått fem lisenser slik at de kan laste ned løsningen på mange ulike plattformer som pc, nettbrett, mac eller mobiltelefon. Det gjør at arbeidsflaten er lik uansett hvor lærere eller elever er, og uavhengig av hvilken enhet de bruker.

- Vi ser mange fordeler med dette, nå kan vi sende mailer med informasjon til foreldrene for et helt klassetrinn og legge ved åpne koblinger fra systemet, noe som gjør at de kan lese informasjonen uten å måtte logge seg på med brukernavn og passord. Løsningen fungerer uansett hvor man er, bare det finnes internett der, og ikke minst blir alt av programvare oppdatert automatisk uten at vi trenger å tenke på det. Dette er en moderne og fleksibel løsning som vi kan tilpasse til våre behov etterhvert som de forandrer seg, avslutter Karlsen.