Adrian slet blant annet med å skrive fullstendige setninger, noe som gikk ut over mange andre fag enn norsken. Han fikk også problemer med å forstå matematikk, blant annet, det er mye lesing og skriving også i det faget. For litt over et år siden bestemte foreldrene seg for å skaffe ham privat leksehjelp, forteller mor til Adrian, Marie Elmholt.

- Vi følte at tilbudet på skolen ikke var godt nok, og derfor valgte vi å skaffe en ekstra støtte til Adrian.

- Nå opplever han å mestre på en helt annen måte.

En gang i uken kommer det en student hjem til dem, som sitter sammen med gutten i to timer.

- Det fungerer så bra. Denne jenta har toppkarakterer, hun har masse kunnskap. Hun har ingen pedagogisk utdanning, men de to har en veldig god tone, og Adrian synes det er moro. Han har virkelig vokst på det, nå opplever han å mestre på en helt annen måte. Han liker henne så godt, og stort sett synes han det er moro når hun kommer. Han får bedre resultater på skolen nå, jeg hadde møte med læreren hans for noen uker siden, og han ser også resultater. Adrian er i det hele tatt blitt mye tryggere.

Kommer til å fortsette

De konsentrerer seg om norsk, matematikk og engelsk. Men de er innom andre fag også.

- Hvis Adrian skal ha en prøve i et annet fag, så jobber de litt opp mot den prøven også. Hun er flink til å gi ham tips til hvordan han skal klare seg best på prøven. Hun er veldig flink til å øke selvtilliten hans. Det er noe helt annet når han får ros av henne, enn fra meg.

Marie regner med å fortsette med leksehjelpen en god stund til.

- Vi blir så godt fulgt opp hele veien, vi er så fornøyde, så dette kommer vi til å fortsette med så lenge Adrian trenger det.