- I år er det den 24. gangen som NTNU står som arrangør av NKUL. Konferansen tiltrekker seg lærere, skoleledere, administratorer, IKT-ansvarlige, lærerstudenter og andre med interesse for feltet, sier Haakon Aasprong som er prosjektleder for konferansen.

Spennende hovedtalere

I fjor var flere enn 1 400 deltakere på NKUL, og arrangøren forventer at konferansen blir like populær i år, noe som ikke minst skyldes et spennende program med kjente og engasjerte foredragsholdere:

- Som vanlig har vi et program som favner vidt fra grunnskolen til videregående. Hovedhensikten er å presentere og diskutere hvordan IKT kan legge til rette for læring. Her presenteres de nyeste trendene, og her er det muligheter for dra nytte av hverandres kompetanse, fortsetter prosjektlederen.

«Hovedhensikten med konferansen er å presentere og diskutere hvordan IKT kan legge til rette for læring.»

En av de mest kjente talerne på årets konferanse er Marc Prensky. Han er kjent for begrepene "digitalt innfødte" og de "digitale innvandrerne". Prensky kalles ofte en praktisk visjonær siden han er opptatt av at skolen må gi barn forutsetninger for å gjøre verden bedre. Isa Jahnke har forsket på bruken av nettbrett i svenske, danske og finske klasserom. Hun skal blant annet snakke om hvordan digital teknologi er med å forme måten vi lærer på, og hvordan vi best kan designe for læring.

- Jeg må også nevne Eirik Norman Hansen. Han  brenner for den digitale verden og hvilken effekt den har på oss mennesker. Dette er en skikkelig energibunt som skal gi deltakerne en hyggelig og underholdende avslutning på konferansens siste dag.


I fjor var flere enn 1 400 deltakere på NKUL, og arrangøren forventer at konferansen blir like populær i år.
Foto: Lisbet Jære


Parallelle aktiviteter

I tillegg til de store foredragene blir det også 33 parallellsesjoner, 31 utstillerseminarer og 17 verksteder.

- Mandag kveld gjennomføres TeachMeet på Byscenen i samarbeid med NPeD. Dette er et veldig populært konsept, hvor lærere som på forhånd har meldt inn ønske om å presentere, trekkes ut til å holde korte foredrag på to eller fem minutter for hverandre. Det er med andre ord et spennende og omfattende arrangement, avslutter Aasprong.