– Siden Lånekassen ikke ga støtte for det første studieåret til utenlandsstudenter valgte jeg å studere ved American College of Norway (ACN). Da fikk jeg finansiert også det første året av utdannelsen min, og slapp å ta alt av egen lomme, forklarer Atle Alexander.

På American College of Norway benytter de lærere fra USA og hele skolesystemet fungerer, og er bygd opp, på amerikansk vis selv om skolen ligger i Norge.

– Derfor blir denne skolen en veldig fin introduksjon for å forstå hvordan det amerikanske skolesystemet virker. Skolen har et samarbeid med The University of North Dakota, det gjorde overføringen til USA veldig smidig siden jeg allerede var i systemet, fortsetter han.

Et spennende miljø

 Det var i 2015 at Atle Alexander startet på ACN. Året etter reiste han til USA hvor mulighetene for studentene ser ganske annerledes ut enn her hjemme.

– Jeg bor i en relativt liten by i Nord-Dakota som er en av de minst befolkede statene i hele USA. Allikevel har de mulighetene jeg har fått gjennom skolen vært helt utrolige. Her er det organisasjoner som studentene kan bli med i og mange ting man kan gjøre ved siden av det rent akademiske. Universitetsmiljøet byr på både internshipmuligheter og jobbmuligheter, og jeg har knyttet en rekke viktige kontakter mens jeg har studert her, forteller han.

Atle Alexander forteller at han alltid har vært interessert i entreprenørskap, og da han kom til USA ble han raskt introdusert for Center for Innovation hvor han fikk sin egen mentor:

– Han viste meg en rekke alternativer, så det var en veldig fin introduksjon som gjorde at jeg ble fortere kjent med alle mulighetene som finnes. Noen venner og jeg fikk blant annet et intership ganske tidlig. Oppgaven vår var å lage en forretningsplan. I det hele tatt opplever jeg at det er mange som er interessert i å heie frem studenter og at det er mange som gjerne vil være mentorer for oss her borte, sier han.

Har fått jobb

Atle Alexander har nå studert et år i Norge og snart tre år i USA. Studieretningen han har valgt er innen økonomi hvor han har studert regnskap og revisjon. Han har allerede sikret seg jobb og til våren starter han i Ernst & Young i Minneapolis.

– Jeg regner med at jeg blir noen år i utlandet, og innen revisjon er det jo det amerikanske systemet og de amerikanske lovene som jeg har studert. Derfor kreves det kanskje litt tilleggsutdannelse før jeg kan jobbe med revisjon i Norge. Vi får se hva tiden bringer, men den foreløpige planen er å bli i USA de nærmeste årene.

– Å studere i utlandet er bra på så mange måter. Du lærer et nytt språk og en ny kultur og ikke minst treffer du mange spennende mennesker. Starter du med et introduksjonsår på ACN får du nye studievenner i Norge som du reiser sammen med til USA, og det kan jo være en fordel. Uansett anbefaler jeg alle å ta et utenlandsopphold hvis de har mulig til det, sier Atle Alexander til slutt.