Selv merket hun en interesse og fasinasjon for tall allerede på ungdomsskolen, og etter å ha fullført videregående utdanning, begynte hun rett på en bachelor i revisjon på Høgskolen i Sørøst-Norge. Nesheim opplever at jobben som revisor i store trekk ble slik hun hadde sett for seg, og trives med en spennende og variert hverdag.

– Arbeidsdagene mine er veldig forskjellige. Det er et yrke der man er avhengig av å kunne kommunisere godt med kunden, at vi bare sitter foran et Excel-ark hele dagen er en myte, sier Nesheim. Dagene tilbringes enten ute hos kunde eller på kontoret, med blant annet revisjon, rådgivning og utarbeidelse av årsregnskap og ligningsoppgaver.

Søk jobb ved lite kontor

Revisorgruppen består av lokaleide kontorer rundt omkring i Norge, og Maria Nesheim anbefaler å søke seg til et mindre kontor når man kommer rett fra skolebenken. 

– På lokalforankrede kontorer får du mulighet til å få være med på revisjon fra a til å helt fra starten av, og det er et tett samarbeid mellom medarbeider og partner. Læringskurven er bratt, og arbeidsoppgavene er interessante og varierte.

Som revisor har hun blitt kjent med mange spennende mennesker, og fått et unikt innsyn i bransjer og bedrifter.

– Jeg føler at jeg blir faglig utviklet hele tiden, og får mye ansvar og tillit. Det er et sesongbetont yrke, med mye å gjøre på vårparten, med årsregnskap og ligningspapirer som må ferdigstilles, men det er veldig fleksibelt, og man styrer store deler av arbeidsdagen selv. Og med mye å gjøre på våren så gir det også muligheter for lange sommerferier, sier Nesheim.