Richard Wahl, 46 år, jobbet i byggebransjen fra den dagen han gikk ut av ungdomsskolen. Flere prolapser, både i rygg og nakke, satte en effektiv stopper for den karrieren. Heldigvis hadde han allerede fått smaken på en helt annen type jobb.

- Opp gjennom årene hadde jeg blant annet jobbet som fotballtrener for barn og døve, dermed visste jeg allerede hvor artig jeg syntes det var å jobbe med mennesker. Så da legen min sa at jeg måtte slutte i byggebransjen, og jeg så et oppslag på NAV om gratis utdanning innen helsefag, fikk jeg endelig lov til å begynne å jobbe med noe jeg egentlig alltid hadde hatt lyst til.

Vellykket prosjekt

’Menn i helse’ startet som et prosjekt i Trondheim kommune i 2010, og nå har prosjektet spredt seg til hele landet. Prognoser fra SSB viser at vi om 20 år vil mangle 57.000 helsefagarbeidere, så det sier seg selv at det er essensielt at det rekrutteres fra begge kjønn. Og prosjektet er vellykket, forteller rekrutteringsminister for ’Menn i helse’ nasjonalt, Frode Rønsberg.

- Vi må utdanne 4500 nye helsefagarbeidere årlig, skal vi møte behovet. Per i dag utdanner vi rundt 2600. På landsbasis påvirker ikke prosjektet ’Menn i helse’ disse tallene i noen stor grad ennå, men vi er på god vei. I Stortingsmeldingen 2013 sto det at prosjektet vårt er ansett som det mest vellykkede forsøket på å rekruttere menn til helsefag noen gang.

Prosjektet rekrutterer menn fra NAV sin portefølje, i aldersgruppen 26 til 55; menn som trenger en ny start i livet. Rønsberg, som selv er utdannet sykepleier, tror mye av grunnen til at de lykkes er at de har lagt opp et utdanningsløp på voksnes premisser.

- Vi har jobbet steinhardt med å få til en utdanningsmodell som er tilpasset en voksen mann. Det kryr av fordommer, og vi har greid å knuse noen av dem. Vi ser at mennene bruker hverandre som speilbilder; de blir hverandres rollemodeller. Det som også er så bra er at vi rekrutterer menn som har livserfaring; de har kjent på både oppturer og nedturer, de vet hva livet dreier seg om. Derfor har disse mennene de aller beste forutsetninger for å gjøre en god jobb innen et omsorgsyrke.

En ny tilfredsstillelse

Mennene som omskolerer seg kommer fra vidt og bredt yrkesmessig. De har vært selgere og snekkere, gartnere og kokker, musikere og trailersjåfører. Felles for dem er at de får en ny start, og i tillegg får oppleve en stor tilfredsstillelse i å bli verdsatt for jobben de gjør.

- Disse gutta kommer ofte fra jobber hvor de har flyttet på ting eller sittet foran et tastatur. Nå opplever de gleden ved å kunne hjelpe andre mennesker.

Richard Wahl er takknemmelig for den nye retningen livet hans har tatt.

- Det er harde dager innen helsesektoren også, men du får en god følelse i kroppen. Når du har bidratt til å gjøre dagen litt bedre for et eldre eller et sykt menneske, og blir belønnet med et takknemmelig smil, ja, da går du selv hjem med et smil om munnen. Det gjorde jeg aldri i byggebransjen, for å si det sånn.