– Jeg registrerte meg i Manpower gjennom UiO og fikk da god hjelp av en konsulent som engasjerte seg i min situasjon. Hun satte meg i kontakt med den konsulenten som var ansvarlig for de type jobbene jeg var kvalifisert til, sier Sindre Lågøen Hjetland. Han hadde allerede god erfaring fra et konsulentfirma i Oslo og ønsket å fortsette denne utviklingen. Ved å gå gjennom et bemanningsbyrå, følte han at han fikk trygge rammer og god hjelp av konsulenter som aktivt ønsket at han skulle lykkes.

– Jeg startet jobbsøkingen i november 2016 og innen begynnelsen av desember hadde jeg fått stilling som vikar med kontrakt i seks måneder i HR Prosjekt AS. I denne perioden jobbet jeg hardt, var engasjert i sosiale aktiviteter og bidro utover hva stillingen krevde, sier han.

Faglig utvikling

Da vikariatet gikk ut fikk han tilbud om fast stilling i samme avdeling og mener det var flere faktorer som gjorde dette mulig.

– Jeg hadde lagt igjen et godt inntrykk hos arbeidsgiver samtidig som jeg kom inn på riktig tid og sted. Min jobb går i dag ut på å lede avdelingen som holder alt arbeid med offentlige anskaffelser, og dette er en jobb der jeg får brukt fagkunnskapene mine innenfor organisasjonsvitenskap og offentlige anskaffelser, sier han. Han forteller at stillingen også bidrar til videre faglig utvikling, men mener likevel det aspektet som gjør jobben mest spennende er at det ikke er fastsatte rammer og at han kan være med å påvirke hvordan arbeidsdagen skal se ut om seks måneder.

– Mitt råd til andre som leter etter fast jobb er å skaffe arbeidserfaring. Dette er den viktigste grunnen til at jeg kom opp og frem. Mange kvaliteter har direkte overføringsverdi på tvers av stillinger, og erfaring kan for øvrig erverves på mange måter – også i ubetalte internship og organisasjonsstillinger, sier han.

Over grensen

Også for svenske Christer Åkerlind gikk veien til fast jobb gjennom Manpower.

Han hadde lenge tenkt på å reise til Norge for å jobbe, og da Åkerlind bestemte seg for å gjøre alvor av planene gikk det fort.

– Jeg begynte med å kontakte Manpower i Sandefjord fordi en jobb i dette området ville gjøre det relativt enkelt å pendle med fergen mellom Sandefjord og Strømstad. Etter den første telefonen, tok det bare et par uker før jeg var i arbeid hos Jotun, forteller han.

Han fikk først et par kortere engasjement gjennom Manpower, men i juni 2016 ble han tilbudt fast jobb som operatør. I november samme år fikk han tilbud om å bli driftsleder, en stilling han trives veldig godt i.

En fot innenfor

Åkerlind har bare gode erfaringer med å skaffe seg jobb gjennom et bemanningsbyrå. Ved å ta på seg kortere engasjement gjennom Manpower fikk han en fot innenfor bedriften, samtidig som Jotun fikk muligheten til å prøve ham som arbeidstaker.

– Jeg brukte den første tiden til å lære så mye som mulig om bedriften og arbeidet, og det samme råder jeg andre som får jobb gjennom Manpower til å gjøre. Vær innstilt på å jobbe hardt, ikke vær redd for å utvikle deg faglig, vis hva du er god for og ta de sjansene som byr seg, sier han.

For ham betød det blant annet at han tok fagbrev i logistikk mens han var vikar. Dette var en forutsetning for at han skulle få fast jobb, og han er glad han fikk denne muligheten. Ikke bare er det god kompetanse å ta med seg videre i jobben, det betyr også høyere lønn for den jobben han gjør.

Som driftsleder sitter Åkerlind selv med personalansvar, og han har også ansvar for andre som kommer til Jotun for å jobbe gjennom Manpower. Også som leder mener han dette er et godt system, og han er imponert over den jobben bemanningsbyrået gjør.

– De leverer kavlitetspersonale som fungerer godt i de jobbene vi trenger folk til. Det virker som de er bevisst på å finne rett person til rett jobb, og dette er en stor trygghet for arbeidsgiver, sier han.