Home » Arbeidsliv » Burger Queen
Sponset

Rosa Sørlie startet å jobbe på Burger King da hun var 14 år gammel. 13 år senere tok hun over hennes fars stilling som daglig leder. Nå har hun ansvar for at 18 medarbeidere trives på jobben sin, og at gjestene får en god opplevelse når de er innom restauranten.

Eplet faller noen få ganger særdeles nærme stammen. Det er i hvert fall tilfellet til Rosa Sørlie og hennes far som begge har jobbet på Burger King i en årrekke. Hun følger nå fotsporene som faren har tråkket opp i 12 år som daglig leder, og tar over stafettpinnen i Kristiansund. Som daglig leder har hun ansvaret for at både gjester og medarbeidere trives, og at restauranten lever opp til strenge krav til både matsikkerhet og driftsrutiner.

Etter flere år som medarbeider i Burger King kjenner hun godt til restauranten, men to utenlandsopphold til Bali og Danmark gjorde at livet bar videre til Trondheim etter endt studium. Hun måtte derfor ta avgjørelsen om å returnere til bedriften hun hadde vokst opp i som ungdom, eller fortsette sitt liv som fysioterapeut.

Tok utfordringen

— Jeg vil ikke si det var en enkel avgjørelse å ta, men jeg er i dag veldig takknemlig og fornøyd med valget jeg gjorde for ni måneder siden. Selv om jeg var veletablert i Trondheim som fysioterapeut var dette en stor mulighet for meg, og jeg gjorde valget mange andre kanskje ikke ville gjort. Siden jeg flyttet tilbake til Kristiansund og Burger King har jeg aldri sett meg tilbake, sier en stolt daglig leder.

Rosa har gått gradene i systemet, og gradvis fått mer ansvar for driften. Som daglig leder mener hun det er viktig å være synlig, både for gjester og for medarbeiderne.

— Som da jeg var yngre jobber jeg i dag mest bak kassa – omtrent fem dager i uka. Dette er for meg den beste måten å jobbe på fordi jeg er synlig for gjestene våre i de mest travle periodene, men kanskje like viktig at jeg er synlig for kollegene mine. Jeg mener tilstedeværelsen på jobb er alfa omega nå som jeg er daglig leder og ansvarlig for så mange flotte mennesker. Jeg mener at det å delegere arbeidsoppgaver til de som kan ta utfordringen er viktig, sier Sørlie.

Rosa Sørlie
Rosa Sørlie, daglig leder ved Burger King Kristiansund. Foto: Per Kvalvik

Stort mangfold

Burger King Kristiansund har totalt 18 ansatte med hele åtte forskjellige nasjonaliteter. De har stor tro på å bygge lagfølelse og at de er en del av noe større. Dette er noe av det Sørlie mener er fundamentet til restauranten hennes, og ikke minst Burger King som arbeidsplass uansett hvilken restaurant man jobber på.

— Det er klart det blir noen artige språkutfordringer med så mange forskjellige nasjonaliteter, men selv om det er ulike etniske opphav og dermed ulike kulturer og religioner har vi alle ensidig respekt for hverandre. Jeg mener det er sunt med mangfold på arbeidsplassen, og syntes det er fascinerende å se hvor mye man kan utrette med en gruppe mennesker som alle er forskjellige.

— Å jobbe på Burger King er ekstremt variert, med høyt tempo. Det er jo naturligvis tidvis stressende, men også givende og veldig gøy. Hardt arbeid lønner seg, og jeg tror at den viktigste lærdommen å ta med seg videre etter ni måneder som daglig leder er egenskapen til å utvikle seg. Ingenting kommer gratis, men jobber du målrettet og hardt får du resultater til slutt, avslutter dronningen av Burger King.

Neste artikkel