Skip to main content
Home » Fremtidens skole » En skole som forbereder elevene på en internasjonal karriere
Sponset

Skagerak International School er en skole med små klasser, engasjerte lærere og et internasjonalt miljø. 

Skagerak International School ligger i Sandefjord og har 393 elever fra 57 ulike land. Amilie-Louise Martin (17) er en av dem. 

Hun holder på med sitt andre år på skolens high school, som tilsvarer norsk videregående skole.

– Alle vennene mine går på vanlig norsk videregående skole, men jeg valgte å begynne på Skagerak fordi jeg hadde en søster som gikk her fra før, og fordi jeg hadde hørt veldig mye fint om skolen. I tillegg ville jeg være i et internasjonalt miljø, sier hun.

Amilie-Louise Martin

Elev ved Skagerak International School

Internasjonalt program

En av forskjellene fra norsk videregående skole, er at undervisningsspråket er engelsk. Dette kan kanskje virke skummelt i begynnelsen, men man blir fort vant til det.

– Da jeg startet, syntes jeg det var uvant å ha undervisning på engelsk, men engelsken er det første som kommer på plass, sier hun. 

Skolen har mange elever med ulik nasjonalitet. Noen har verken norsk eller engelsk som morsmål.

– Vi har veldig mange ulike kulturer her. Det er folk fra den andre siden av jordkloden – Vietnam, Kina, USA og mange andre land. Men det er også mange som er norske, og som i likhet med meg hadde lyst til å prøve noe nytt. 

Godt miljø og engasjerte lærere

Noe av det hun setter størst pris på er åpenhetene og toleransen på skolen. Det er en ganske liten skole, og det er færre elever per lærer enn i tilsvarende klasser på norsk videregående skole. 

– Det er mange forskjellige folk med ulik bakgrunn, men vi blir veldig godt kjent med alle sammen. Når det er så få i klassen, er det heller ikke så skummelt å ha en presentasjon og da er det mye lettere å rekke opp hånden, sier Amilie. 

En skole med færre elever, gjør selvfølgelig noe med miljøet på skolen. 

– Det er et lite og tett miljø her, og det gjør at vi elever får et nært forhold til hver enkelt lærer. Det er jeg utrolig glad for. Jeg merker at de virkelig tilrettelegger på best mulig måte for elevene og at de vil at vi skal lykkes. 

Ettersom noen har norsk som morsmål og andre ikke, har ikke elevene samme norskundervisning.

– Jeg tar norsk A higher level ettersom jeg har norsk som morsmål. Det er det vanskeligste nivået. De som akkurat har kommet til landet og ikke snakker så godt norsk, er på et lavere nivå.

Et springbrett ut i verden

Foreløpig vet hun ikke hva hun skal gjøre senere i livet. Derfor ønsker hun å holde alle mulighetene åpne, så får hun heller se hva hun bestemmer seg for etterhvert. Uansett er hun overbevist om at det internasjonale programmet på Skagerak gir henne de beste forutsetningene for å lykkes med videre studier. 

– Hvis du har lyst til å bli bedre i engelsk, studere i utlandet, oppleve noe nytt eller få større muligheter, da er Skagerak perfekt, avslutter Amilie.

Skagerak International School er en internasjonal friskole som ligger i Sandefjord. Undervisningsspråket er engelsk. Skolen er en autorisert IB World School og har et internasjonalt og flerkulturelt miljø.

Les mer om Skagerak International School her.

International Baccalaureate (IB) er et internasjonalt utdanningsprogram som er anerkjent av universiteter over hele verden.

Les om programmet her.

Av Sissel Nilsen

Next article