Home » Fremtidens skole » Gir elevene inngangsbillett til verdens ledende universiteter
Sponset

The British School of Oslo er etablert for å gi elevene de nødvendige ferdighetene som trengs for å få opptak ved verdens beste universiteter.

Når The British School of Oslo starter sitt første studieår i månedsskifte august og september vil de tilby en to- eller treårig videregående skole for elever i alderen 15 – 19 år. I løpet av det valgfrie, innledende førsteåret forberedes elevene på fremtiden ved å lære å bli mer selvstendige i sitt akademiske arbeid. Ved skolen arbeider de tett med hver enkelt elev for å finne ut hva de er flinke til, hva de interesserer seg for og hva de har lyst til å utdanne seg til. Deretter får hver elev hjelp til å identifisere hvilket universitet de kan sikte seg inn mot.  

– Vi går i dybden og prøver å finne frem til de beste mulighetene for hver enkelt elev og bidrar til å inspirere dem. På mange måter kan du si at vi hjelper elevene med å skaffe seg en billett slik at de kan komme inn på de ledende universitetene, sier rektor James Harding.

Foto: The Schools Trust

En skole som skal forberede elevene 

I løpet av de to siste årene får elevene ved The British School of Oslo mulighet til å spesialisere seg innenfor tre til fire emner som interesserer dem spesielt, eller som de har ekstra gode ferdigheter i. 

– Denne ordningen er spesiell for det engelske systemet og gjør at elevene har mulighet til å tilegne seg de aller beste kvalifikasjoner i enkelte fag. Hvis en for eksempel er spesielt interessert i matematikk, kjemi og økonomi, så kan man spesialisere seg i disse fagene. Da hever vi nivået så mye for dem at en del av pensumet vil være det samme som de møter det første året på et universitet med samme utdannelse, forklarer rektoren.

Men skolen vektlegger på ingen måte bare spesialisering. Vel så viktig er kunnskap om hvordan elevene kan samarbeide med andre, lede prosjekter og å arbeide online med mennesker over hele verden. Elevene vil også bli oppdatert på muligheter og farer knyttet til digitalisering og ny teknologi, samt etikken knyttet til bruken av den nye teknologien.

– Med andre ord gir vi elevene generell kompetanse slik at de får en fornemmelse av det store bildet, men vi vil samtidig også utstyre dem med et moralsk kompass. Elevene spesialiserer seg på toppnivå innen noen fag, i tillegg gir vi dem ferdigheter og holdninger på en rekke andre områder, fortsetter han.

Den nye skolen er lokalisert på Fornebu Hovedgård, en praktfull herregård fra 1700-tallet med utsikt over Oslofjorden. Foto: The Schools Trust

Privatskole i herskapelige omgivelser

The British School of Oslo er en privatskole og drives helt uten tilskudd fra det offentlige, men vil bli drevet i tråd med de samme regler og krav som gjelder for norske skoler. Skolen er godkjent av The Schools Trust, en organisasjon med base i Storbritannia som er ansvarlig for å føre tilsyn med skoledrift, og som sikrer høy standard i alle ledd. 

Den nye skolen er lokalisert på Fornebu Hovedgård, en praktfull herregård fra 1700-tallet med utsikt over Oslofjorden. Rektor, James Harding, legger spesiell vekt på betydningen av skolens beliggenhet.

– Fornebu Hovedgård representerer arven etter det opprinnelige og historiske Fornebu, men Fornebu er også et veldig dynamisk sted hvor en rekke fremtidsrettede bedrifter som Telenor og Equinor er representert. Nettopp denne kombinasjonen med historiske røtter, entreprenørskap og fremtidstro gjør skolens plassering veldig spesiell, understreker han.

Foto: The Schools Trust

Utdanner hele mennesket

Ved oppstart planlegger skolen å ha et team som består av 10 – 15 høyt kvalifiserte lærere. Den høye andelen av lærere i forhold til elever skyldes ønsket om en tett oppfølging av hver enkelt elev. 

– Vi ser frem til å starte opp, og jeg må understreke at vi ikke ønsker å lage en engelsk boble. Tvert imot ønsker vi også å lære elevene om gode norske verdier som kjærlighet til naturen, bærekraftig tankegang og om Norges historiske internasjonale tilknytning. Men det viktigste er at vi skal vi utdanne hele mennesker og forberede elvene våre slik at de kan oppnå en suksessrik karriere på høyeste nivå, avslutter James Harding.

Tekst: Tom Backe

Neste artikkel