Skip to main content
Home » Fremtidens skole » Karriereverktøy basert på AI – for karriereveiledere i skole, universitet og høyskole
Sponset

Karriereverktøy har innovert karriereveiledningsfeltet med digitale løsninger. I disse dager implementeres løsninger basert på AI. Karriereverktøy brukes av svært mange skoler over hele landet. I flere av fylkene brukes det av alle de videregående skolene. Det brukes også av karrieresentrene ved mange av landets universiteter.  Nå får du også Karriereverktøy på engelsk – skreddersydd for veiledning av utenlandske studenter.

– Dette verktøyet har kjempepotensial til å skape engasjement og eierskap til egen prosess.

På date med ditt fremtidige yrke

Karriereverktøy er så mye mer og noe annet enn en test i Karriereveiledning. Det er et verktøy hvor veisøker selv er den aktive og kommer frem til sitt eget karrierevalg

Karriereveiledning er ikke test og kartlegging, men det er interesseutvikling, basert på eksponering og læring. Tenk at du er på en date, da er det opplevelsene du har av den personen som avgjør om læringserfaringene er positive og du går videre, eller om læringserfaringene er negative og du velger å ikke møtes igjen.

Som Netflix

Som Netflix bruker vi bilder slik at veisøkere får eksponert seg på en kraftfull måte for utdanninger og yrker de ikke vet om fra før. Det er bare slik man bokstavelig talt kan se nye muligheter.

Interesseutviklende læring

Helt nytt er et oppgavebibliotek for persontilpasset karrierelæring om yrker og utdanninger. Veileder kan gi effektive oppgaver til veisøkere som gjør at interessen utvikler seg – eller det blir klart at yrket eller utdanningen ikke er aktuellt.

Ta valget

Et reflektert valg tas ved hjelp av vurderingskriterier. Om du skal kjøpe en leilighet kan kriterier være antall rom, beliggenhet, pris, oppussingsbehov, nærhet til kollektivtransport osv.  Et reflektert karrierevalg tas på samme måte – men det er andre kriterier. I Karriereverktøy får du tilgang til å velge og skreddersy dine kriterier for et karrierevalg.

Ta kontakt for en presentasjon

Ta kontakt for presentasjon av Karriereverktøy om du er skoleleder, Karriereveileder i skolen, universitet eller høyskole. [email protected]

Next article