Home » Fremtidens skole » NKUL 2024 – lær for fremtiden
Fremtidens skole

NKUL 2024 – lær for fremtiden

NKUL 2024 inviterer til en dypdykking i pedagogisk teknologi i Trondheim. Deltakere vil utforske nye undervisningsmetoder, knytte verdifulle kontakter og hente hjem inspirasjon for fremtidig læring. Foto: Vidar Alfarnes

Bli med på NKUL 2024, der teknologi møter pedagogikk, og oppdag hvordan Norges største konferanse for IKT i utdanning kan transformere din undervisningspraksis.

– Vi må ikke glemme at barn og unge i dag er helomslutta av teknologi i hverdagen. Gjennom konferansen ønsker vi å skape en møteplass hvor lærere, barnehagelærere, styrere, skoleledere og aktører fra utdanningssektoren kan dele og utforske lek, lærings- og undervisningspraksiser. Målet er å bidra til diskusjoner som støtter lærere i å utvikle elevers kritiske forståelse og bevissthet om den digitale verdenen, ved å tilby en plattform for refleksjon og utveksling av ideer, sier Mari-Ann Letnes fra NTNU i Trondheim.

Mari-Ann Letnes

NTNU, Trondheim

Hun er leder for NKULs programkomite og førsteamanuensis i pedagogikk i Institutt for lærerutdanning i Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.

NKUL står for «Nasjonal konferanse om bruk av IKT i utdanning og læring», og er – slik navnet beskriver – et arrangement for lærere, skoleledere, lærerutdannere og deltakere fra utdanningssektoren. Det årlige arrangementet samler et bredt spekter av deltakere, som alle deler en felles interesse for integrering av digital teknologi i pedagogisk praksis.

Bredt program

– Konferansen byr på et tettpakket program med inspirerende plenumsforedrag, et bredt spekter av parallellsesjoner og en stor utstilling hvor både store teknologi-tilbydere som Apple og Google, samt mindre aktører, vil vise frem skolerelevant teknologi, forteller Letnes, og opplyser at NKUL ikke bare er en arena for å observere. Det er et levende fellesskap hvor erfaringer og kunnskap utveksles aktivt, både i løpet av dagen og gjennom nettverksbygging på kveldstid.

– I år forventer vi rundt 1600 deltakere fra hele landet.  Deltagelse på NKUL gir muligheten til erfaringsutveksling, også utover arrangementet, forteller Letnes, og forklarer at konferansen tilbyr en unik mulighet for lærere fra hele landet til å knytte bånd, danne nettverk og bli del av et større fellesskap.

– Gjennom NKUL gir vi deltakerne en arena for å diskutere pedagogisk og didaktisk reflektert bruk av digitale teknologier lærings i undervisningsøyemed.

Interessert i NKUL 2024?

Det er fortsatt plasser ledig! Meld deg på her: nkul.no/pamelding

Av Kristian Mendoza

Neste artikkel