Skip to main content
Home » Fremtidens skole » Over 10.000 nordmenn bruker denne nye matteportalen
Sponset

For noen kan matte virke tørt og vanskelig, men dette ønsker Vibeke Fængsrud å snu med House of Math. Her skal barn, ungdom og voksne finne alt de trenger for å mestre matte.

Da Vibeke Fængsrud startet House of Math i 2006, kunne hun knapt drømme om hva det skulle bli. Mattelæreren ble kontaktet av noen som ønsket privatundervisning, og hun bestemte seg for å si ja til jobben.

– Så begynte det å balle på seg, uten at jeg hadde noen plan. Etter hvert hadde jeg så mange elever at jeg måtte ansette folk, sier hun.

Fængsrud har selv skrevet en rekke mattebøker for hele skoleløpet, og bruker erfaring fra skolehverdagen til å formidle mattekunnskapen på en lettfattelig måte.

Vibeke Fængsrud

Gründer og daglig leder, House of Math

Interaktive mattespill

Siden 2006 har selskapet bare fortsatt å vokse, og har nå etablert matteportalen houseofmath.com. Når de nå lanserer en oppgradert versjon 1. juni, er målet at alle skal finne alt man trenger for å bli god i matte på ett sted.

– Her finner du hele pensum fra 1. klasse på barneskolen til 3. klasse på vgs, drillhefter for alle basistemaer, chat der du får hjelp av mattelærer, info om problemløsning, mattespill og kvalitetssikerede eksamensoppgaver – alt gamifisert. Det kommer også bootcamps, og brukerne kan lage sin egen 3D-avatar, sier hun.

Avataren til Vibeke. Foto: House of Math

Alt er basert på Fængsruds bøker, som har krøpet seg opp på bestselgerlistene.

– Bøkene mine er nok litt utradisjonelle i matteverden, for jeg skriver i jeg-du-form. Tilbakemeldingene tilsier at det fungerer veldig godt for brukerne, sier hun.

Et selskap i vekst

I dag har Fængsrud over 140 lærere med på laget, med bred kompetanse i en rekke fag. Mange har benyttet seg av dette i forbindelse med eksamensforberedelser og hjemmeskole.

– Vi har nå nådd 50.000 unike besøkende og har 10.000 fullt registrerte brukere. Vi har også lansert et gangetabell-spill internasjonalt, og håper på å få flere funksjoner tilgjengelig for internasjonale brukere snart, sier hun.

Foto: House of Math

Det å gjøre matteverden friskere har vært fokus for Fængsrud i utviklingen av portalen. Hun vil ha slutt på tiden da matte virket ubegripelig og kjedelig. Deres uttrykk er derfor morsomt og fargerikt.

– De som besøker siden skal tenke at her er det gøy å være, målet er å skape positivitet, energi og engasjement rundt matte. Det er mange måter å lære matte på, men det grunnleggende må på plass. Hos oss skal du finne det du trenger, enten det er oppgaveløsing, lesing eller spill som fungerer for deg. Det finnes mange veier til mål, avslutter hun.

Av Katrine Andreassen

Next article