Skip to main content
Home » Fremtidens arbeidsplass » Canon ser det store bildet
Sponset

Canon streber etter å forbedre bærekraft i alle ledd. Om noen uker starter Andrea som bærekraftspesialist i Canon. Stillingen er nyopprettet og i tråd med Canons filosofi «Kyosei» om at «alle mennesker, uavhengig av rase, religion eller kultur, lever og jobber harmonisk inn i fremtiden.»

Andrea Vasquez-Pettersen er utdannet innen miljø og ledelse, og har jobbet i bransjen siden 2008. Hun er opprinnelig fra Trinidad og Tobago, og er vokst opp i en blandet, religiøs familie. I 2005 flyttet hun til Storbritannia og tok utdannelse innen miljøledelse. Nå er hun klar for å bistå Canon med å sette enda større fokus på miljøpåvirkning og vårt ansvar for planeten.

– Det har alltid vært viktig for meg å tenke bærekraft og føle på slutten av dagen og uken at jeg har gjort noe som betyr noe. At jeg kan få være med på å bygge opp og løfte Canon innenfor bærekraft gleder jeg meg veldig til.

Kyosei

Canon ble grunnlagt i Japan i 1937, og er et ledende teknologiselskap. De spesialiserer seg på produkter relatert til bilde og optikk, blant annet kamera, kopimaskiner og skrivere. Selskapet lever etter filosofien, «Kyosei» som betyr «å leve og arbeide sammen for et felles gode». Canons definisjon er at «alle mennesker, uavhengig av rase, religion eller kultur, lever og jobber harmonisk inn i fremtiden». Denne filosofien gjennomsyrer hele bedriftens kultur. Hele bærekraftsteamet er kvinner. Canon er stolte av å ha et mangfold av kjønn, meninger, erfaringer, kulturell bakgrunn og verdisett.

– Per dags dato er det 68 kvinner av totalt 291 i selskapet, hvilket er 23,3 prosent, forteller Hanne Karine Sørby, HR Business Partner.

Andrea bekrefter at hun allerede på intervjuene fikk en god følelse.

– Både under intervjuet som var online med min nye leder, som sitter i Finland, og hos Canon i Oslo, merket jeg at det var mangfold. Jeg har en veldig annerledes bakgrunn, og det at de så hele min pakke, og ikke bare min faglige kompetanse, setter jeg pris på.

– Vi ser veldig frem til å få Andrea med på laget. Med hennes sterke erfaring og kompetanse på bærekraft, vil hun være en sentral bidragsyter til at vi når våre tydelige og ambisiøse bærekraftsmål, avslutter Sørby.


Karrieremuligheter hos Canon

Canon tilfører privatpersoner og bedrifter noe nytt og innovativt. Oppdag hvorfor vi er verdens beste bilde- og informasjonsbehandlingsselskap.

Av Cathrine Naglestad

Next article