Home » Fremtidens arbeidsplass » Mange snakker om det grønne skiftet – her får du det til å skje!
Sponset

Energikrise og klimaendringer – det er ikke små utfordringer Statkraft jobber med å løse. Nå utvider de «verdens viktigste traineeprogram» – programmet for deg som vil utgjøre en historisk forskjell.

Vi står ved et veiskille i verdenshistorien. Klimakrisen må løses. Samtidig skal nær én milliard mennesker få tilgang til elektrisitet. Da er fornybar energi den viktigste løsningen.

Europas største

Selskapet er Europas største leverandør av fornybar energi, og har sterke vekstmål.

– Begynner du hos oss, kommer du inn på et utrolig spennende tidspunkt. Vi skal vokse stort på tvers av geografi og teknologier, og vi skal bli et ledende internasjonalt fornybar-selskap innen 2030. I dag er vi 5300 ansatte, men med våre økte ambisjoner, vokser også behovet for flere unge, kloke hoder, sier Kate Aunaas Ingram, Vice President, Global Attraction & Mobility i Statkraft.

Kate Aunaas Ingram

Vice President, Global Attraction & Mobility i Statkraft

Som Statkraft-ansatt blir man også del av en stor internasjonal familie.

– Vi er i representert i 21 land i tre verdensdeler. Du får med andre ord jobbe med mennesker fra ulike land og kulturer. Det er spennende og lærerikt, for du føler deg virkelig som del av verdenssamfunnet. Klima- og energikrisene kjenner ingen landegrenser, så når Statkraft vil forme en fornybar fremtid, gjelder hele verdens fremtid.

Jobbe i utlandet

I takt med vekstambisjonene utvider nå Statkraft sitt trainee-program.

– Jeg overdriver ikke når jeg mener at dette er verdens viktigste trainee-program. Det grønne skiftet kan ikke vente lenger, og som trainee får du mulighet til å jobbe med blant annet fornybare teknologier, som vann-, sol-, og vindkraft, utvikling av nye grønne løsninger, og energimarkedet.

Statkraft søker 40 nye traineer for 2024. Programmet varer i 16 måneder, og deler av tiden får du mulighet til å jobbe i utlandet. Som trainee lærer du om ulike forretningsområder, bygger nettverk med andre traineer, arbeider med eksperter innenfor energisektoren, samtidig som du får konkurransedyktig lønn og goder.

– Og kanskje viktigst av alt, du vil kunne utfordre Statkrafts eget tankegods, ved å gi innspill og ideer til nye måter å takle klimautfordringene på. Og dette er ikke bare noe vi sier, for vi har også opprettet et eget Fremtidsråd, hvor unge Statkraft-ansatte rådgir konsernledelsen på sentrale tema knyttet til strategi og selskapsutvikling. Så om du vil jobbe for det grønne skiftet, er Statkraft stedet å være, avslutter Aunaas.

Internasjonalt traineeprogram

– for deg som vil jobbe for framtiden

Av Jarle Petterson

Neste artikkel