Home » Fremtidens arbeidsplass » – Vi jakter på perfekte vinkler, slik at det flyr helt perfekt: Ingeniører med papirfly-konkurranse på jobb
Sponset

Tallene viser at «ingen slutter» i Ocean Installer. De ansatte mener grunnen er den gode miksen av det sosiale og det faglige. Det er derfor papirfly-konkurranse ble en hit.

– Som ingeniør har vi selvfølgelig en faglig tilnærming til dette. Vi jakter de perfekte vinklene for å få det til å fly 100 prosent, sier Signe Moltu.

– Jeg googlet hvilken modell som ble brukt av verdensmesteren i papirfly. Derfor ble det denne, sier Mathew Artis, og viser fram en variant som ligner et jet-fly.

Duoen viser fram noen av papirfly-ferdighetene i kontorlandskapet, men hevder bestemt at de egentlig ikke er skikkelig nerder på sånt.

Da bedriften arrangerte papirfly-konkurranse i gymsalen på Forus, var likevel konkurranseinstinktet uvanlig stort, ifølge ryktene.

– Vi tar jo sånt seriøst, samtidig som vi kan le av at vi tar det seriøst. Egentlig bryr vi oss ikke om hvem som vinner, sier Artis.

– Hvem vant konkurransen dere hadde?
– Jeg, sier australieren og ler.

Bedriften der ingen slutter

Vi er i et av de åpne kontorlandskapene i subsea-bedriften på Forus. Ballongene i taket røper at det er et bursdagsbarn i rommet.

Det er også flere små pokaler og medaljer. De liker visst å lage konkurranser i Ocean Installer.

– Hehe, ja, vi har en ganske aktiv velferdsklubb med ulike idretter, med blant annet altså papirfly-konkurranser, sier Siv Merete Hydle.

– Men vi har også mer jevnlige aktiviteter som Kahoots, lønningspils og fotturer, legger hun til.

I gangen møter vi en av prosjektingeniørene på Johan Castberg. Mikkel Paulsen flyttet fra Østlandet til Stavanger-regionen for halvannet år siden for å jobbe i Ocean Installer. Hans aller første voksenjobb.

– Jeg kunne neppe kommet til et bedre sted, verken sosialt eller faglig. Jeg deltar på det aller meste som skjer. Jeg kjente jo ingen da jeg kom, sier prosjektingeniøren.

Blant 170 ansatte er det ingen som har sluttet de siste åtte månedene.

Båtene viktigst

Jørn Waalen er kanskje den som kjenner bedriften aller best. Han er den sjuende ansatte som ble hentet da bedriften ble etablert i 2011. Det er han som hadde hovedansvaret for spesifikasjonen og leveransen av «Normand Vision» – som det er en diger modell av i resepsjonen.

– Det er jeg stolt av! Husk at båtene er det viktigste verktøyet vi har, sier Waalen og viser oss detaljer, egenskaper og anekdoter om båten som på flere måter er som hans egen baby.

– Den er spesialtilpasset for å installere undervannsutstyr, kabler, rørledninger og annet utstyr innen oljebransjen og fornybar energi. Denne kan løfte 400 tonn, sier han og peker på kranen.

Får månedlange permisjoner

Waalen har ikke bare en lidenskap for båter. Han har også et såpass brennende engasjement for Røde Kors at det krever litt ekstra av arbeidsgiveren.

De siste 30 årene har Jørn hatt ulike roller og noen ganske langvarige. Plutselig kan han nemlig være borte i flere måneder for å etablere feltsykehus og andre Røde Kors-prosjekter på steder i verden som krever dette.

De siste eksemplene er oppdrag til Kutupalong-leiren i Bangladesh, Al-Hol-lleiren i Syria, og senest oppfølging av vannprosjekter i Pakistan etter flommen i fjor.

Størrelsen er perfekt

Statistikken taler for at han har noen år igjen her. Det er nemlig blitt en snakkis på Forus at Ocean Installer er bedriften der «ingen slutter». Blant 170 ansatte er det ingen som har sluttet de siste åtte månedene.

– Hvorfor er det så få som slutter?   

– Jeg vil trekke fram arbeidsmiljøet. Det er alltid god stemning, og det virker som alle gleder seg til å møte hverandre, sier Waalen.

– Størrelsen på bedriften er perfekt. Vi er så små at folk kjenner til hverandre og du kan føle litt på entreprenør-ånden. Men vi er store nok til å få ting gjort og ved at vi får store og spennende prosjekter, både i Nordsjøen og i Vest-Afrika, sier Artis.

– Bedriften er såpass liten at den føles litt personlig og med korte beslutningslinjer, men samtidig veldig profesjonell. Du konkurrerer med de største selskapene i verden, sier Moltu.

Ocean Installer

Neste artikkel