Skip to main content
Home » Fremtidens ingeniør » Får utfordringer og muligheter til å forme sin egen karriere
Sponset

Sandra Grave Breiland (29) er sivilingeniør innen el-kraft. Hun begynte i Skagerak Energi rett etter studiene og er nå prosjektleder for et stort rehabiliteringsprosjekt ved Uvdal kraftverk.

Allerede på ungdomsskolen visste Sandra at hun ønsket å jobbe med noe teknisk, og da skolen en dag fikk besøk fra det lokale elektrisitetsverket som demonstrerte hva de drev med tenkte Sandra: «Dette var litt kult». Noen år senere tok hun en bachelor i fornybar energi og deretter sivilingeniørstudiet på el-kraftlinjen ved USN i Porsgrunn.

– Deretter gikk jeg rett i jobb i Skagerak Energi i 2019. Jeg samarbeidet litt med dem mens jeg jobbet med masteroppgaven min innenfor pumpekraftverk, dessuten hadde jeg lyst til å jobbe innen energisektoren. Da det ble en ledig stilling innen vannkraftproduksjon, måtte jeg bare søke, forklarer Sandra.

Sandra Grave Breiland

Prosjektleder i Skagerak Energi

Hektisk, utfordrende og spennende

Som nyansatt begynte Sandra i en stilling der hun jobbet som prosjektmedarbeider med nye og eksisterende vannkraftprosjekter.

– I starten fulgte jeg en prosjektleder, men i våres ble jeg spurt om jeg ville lede prosjektet i Uvdal, og da byttet vi roller. Så nå er jeg prosjektleder og mentoren min prosjektdeltaker, smiler hun.

Jobben som prosjektleder innebærer i denne fasen mye planlegging, oppfølging av leverandører, eksterne samarbeidspartnere, samt daglig ledelse av prosjektgruppa. I tillegg er de lokale driftsoperatørene på kraftverket i Uvdal også med i planleggingen.

– Det som er mest utfordrende er nok tidsklemma. Det å rekke alt som må gjøres er ganske hektisk, men samtidig noe av det jeg liker best med jobben siden jeg er glad i å sjonglere flere baller samtidig, forteller hun.

Mulighet for personlig vekst

Vi blir gitt store muligheter til personlig vekst og har i stor grad også mulighet til å styre retningen på utviklingen.

– For eksempel jobbet jeg med vannkraftprosjekter frem til mars 2022, men fikk mulighet til å ta et engasjement som forretningsutvikler i ett år. Da jobbet jeg med nyere energiformer som hydrogen og solproduksjon. Det var veldig artig.

– I det hele tatt er Skagerak Energi en fin arbeidsplass. Vi har god takhøyde her, og det det er lov til å stille alle typer spørsmål uten at de blir oppfattet som dumme. Jeg opplever at jeg alltid kan be kolleger om hjelp, de hjelper meg og vi ønsker hverandre vel. I tillegg føles det meningsfylt å jobbe mot strategien vår som er at vi skal jobbe på lag mot en grønnere fremtid. Det bidrar til at jeg føler at det vi gjør er ekstra nyttig. Og ikke minst er jobben min både utfordrende og variert, så jeg stortrives, avslutter Sandra.

100 % fornybar kraftproduksjon

Skagerak Energi skal være en framtidsrettet leverandør av ren energi for velferd, vekst og utvikling.

Les mer på skagerakenergi.no

Av Tom Backe

Next article