Skip to main content
Home » Fremtidens utdanning og karriere » Den smarte møteplassen der studenter og næringsliv kan treffes
nettverking

Den smarte møteplassen der studenter og næringsliv kan treffes

Karrieredagene
Karrieredagene
Foto: Karrieredagene

Det som startet som en liten arena der noen fåtalls bedrifter møtte studenter på NTNU for 18 år siden har utviklet seg til Karrieredagene. En møteplass der nærmere 140 virksomheter treffer 8 500 studenter.

– Dette er et fint sted å være for studenter som vil knytte kontakter, og for bedrifter som trenger nye kandidater, sier Morten Haugestøyl Vinje som er leder for Karrieredagene ved NTNU.

I fjor var det 136 bedrifter eller organisasjoner som deltok for å vise seg frem på Karrieredagene, og arrangørene har ingen grunn til å tro at det vil bli færre som deltar i år. Arrangementet har nemlig blitt svært populært.

– Antall påmeldinger har vært stabilt høyt i mange år nå. Ekstra artig er det å registrere at veldig mange av landets aller største og viktigste aktører – som for eksempel DNB, Accenture, Equinor, Skanska, Statsbygg, Politiet og PST – deltar, fortsetter han.

Norges største

Karrieredagene har blitt Norges aller største karrieremesse. Arrangementet går av stabelen i perioden 16.-19. september. For å få plass til alle tar Bindeleddet, studentorganisasjonen som arrangerer Karrieredagene, i bruk en stor messehall på NTNUs campus.

På de to første dagene er det lagt opp til spesielle arrangementer der samarbeidspartnerne får anledning til å legge opp egne arrangementer rettet mot studentene. Programmet for denne delen av Karrieredagene er ikke fastlagt enda, men i fjor arrangerte for eksempel DNB en sofaprat med Rune Bjerke, og det gir jo en antydning om hvordan disse arrangementene kan forløpe. De to siste dagene, onsdag og torsdag, er den viktigste delen av Karrieredagene. Da kan studentene treffe én og én aktør som står på stand i messehallen.

Foto: Karrieredagene

Kampen om de klokeste hodene

– Studenter kan naturligvis finne masse informasjon om potensielle fremtidige arbeidsgivere på nett, men det blir noe helt annet å treffe dem ansikt til ansikt på Karrieredagene.

– Det handler om å knytte kontakter, få informasjon om de forskjellige virksomhetene, og ikke minst at du får anledning til å snakke med de som arbeider disse stedene. Da er det mye lettere å skape seg et bilde av hvordan det er å jobbe der, fortsetter Haugestøyl Vinje.

Kampen om å skaffe kompetent arbeidskraft hardner til i en rekke bransjer. Det er mye av bakgrunnen for at interessen og deltakelsen på Karrieredagene er så stor. Det kan nok også være smart av studentene å være til stede når forholdene er lagt så godt til rette for å treffe fremtidige arbeidsgivere som det er på Karrieredagene.

– Det beste tipset jeg har til studentene er at de tør å være litt frempå, ta kontakt og stille spørsmål. Kanskje kan deltakelsen din på Karrieredagene få avgjørende betydning for hvordan den fremtidige karrieren din blir, sier Haugestøyl Vinje til slutt.

Av Tom Backe

Next article