Skip to main content
Home » Karriere i byggenæringen » Jeg har verdens beste jobb!
Sponset

Veronica Eek Salice har jobbet ett år som arbeidsleder i STØ Entreprenør AS. Hun kan ikke tenke seg noen annen jobb, og synes både tiden som trainee og nå som fast ansatt er helt perfekt. 

– Her hos STØ får jeg alt; ansvar, variasjon og mestring. Det er fare for at jeg blir her i 25 år som flere av kollegaene mine har vært, ler 28-åringen.  

STØ er en totalentreprenør og har med sine mer enn 60 år en solid kompetanse med alt fra boligbygg, kjøpesentre, kontorbygg og offentlige bygg samt ombygging og rehabilitering. Selskapet har cirka 70 ansatte og utfører byggeentrepriser på Romerike og i Oslo. 

Veronica Eek Salice

Arbeidsleder STØ

Sommerjobb hos STØ Entreprenør 

Veronica ville enten bli psykolog, politi eller ingeniør. Etter et år på psykologistudiet fant hun ut at det ikke var noe for henne. Så hun bestemte seg for å prøve byggingeniørstudie. Før siste året på masteren ble det sommerjobb hos STØ. 

– Da fikk jeg være med på utvidelsen og ombyggingen av Triaden kjøpesenter, og fungerte som en prosjektingeniør. I starten hang jeg på og fulgte med så godt jeg kunne, og fikk erfaring blant annet med tømring og betongstøp. Det var veldig spennende, forteller hun. 

Trainee 

Etter sommerjobben fikk Veronica tilbud om å starte som trainee. Det ga henne en mulighet til å bli kjent med firmaet og mulighetene der.  

– En traineestilling gir en unik erfaring på ett år. Jeg var overalt og ble kjent med alle i bedriften. Da jeg gikk inn i rollen som arbeidsleder etter traineetiden, visste jeg bedre hva de som var ute i felten trengte for å gjøre sin jobb på best mulig måte. Det handler jo ikke bare om hva jeg som arbeidsleder trenger av dem, men også hva de trenger av meg.  

En traineestilling hos STØ er delt opp i tre perioder. Fagarbeider, prosjektadministrasjon/arbeidsleder og virksomhetsutvikling/kalkulasjon.

– I kalkulasjonsdelen av traineeprogrammet var det mye som skjedde. Det var mange anbud i arbeid og jeg var med på ni av dem. Jeg startet med å ikke vite noe om anbudsprosessen og fikk være med på å se på tegninger, sammenligne tilbud, sette opp kalkyler og lage tilbudsbrev. Jeg fikk mye tillit tidlig, og tilbudsbrevet jeg utformet ble brukt som fast mal, sier Veronica fornøyd. Jeg fikk også være med på å ansette de neste traineene og sommervikarene, og det var veldig stas.  

Den siste delen besto av å jobbe med fagarbeiderne. Veronica var med på å bygge et ventilasjonshus på taket på Triaden sammen med tre andre tømrere.  

– Jeg merket at de jeg jobbet med synes det var fint å dele sin kunnskap med meg. Jeg ble tatt hensyn til ved tunge løft og følte meg så godt i varetatt. Fikk nesten lyst til å bli tømrer, ler hun. 

JOBB OG KARRIEREMULIGHETER HOS STØ ENTREPRENØR

STØ Entreprenør skal være en attraktiv arbeidsgiver. Vi har stor variasjon i våre oppdrag, og hos oss vil det alltid være muligheter for å utvikle og utfordre seg selv.

Gikk rett inn i fast stilling 

Etter tiden som trainee ventet en fast stilling som arbeidsleder, og Veronica fikk ansvar for å følge opp produksjon, være logistikkansvarlig og ha kontakt med underleverandørene. Hun forteller om litt usikkerhet i starten.  

– Jeg følte veldig på det store ansvaret jeg nå fikk, men fra dag én har jeg fått utrolig mye støtte og respekt fra alle rundt meg. Årsaken tror jeg kanskje kan være at jeg behandler folk som folk og er utadvendt og åpen.  

I arbeidet med Triaden kjøpesenter ble Veronica en viktig del av prosessen. Lærekurven var bratt, men desto mer morsom.  

– Det ble noen sene ettermiddager og kvelder. Det var blant annet en butikk som skulle ha 1500 paller opp i tredje etasje. Jeg måtte ta ansvaret for logistikken, snakke med leietaker, sjåfør, kran og gi all nødvendig informasjon. Sent på ettermiddagen, da byggeplassen var tom for arbeidere, ble alle pallene heist opp i tredje etasje. Jeg liker å ta tak, og det var gøy å se hvordan alt løste seg med hjelp fra gode kolleger.  

Mestring hver dag 

Veronica forteller om et godt og sosialt miljø og mange dyktige kollegaer. I tillegg til sosiale arrangementer som klatrepark, lavvo, lønningspils og slalåmturer, feires alltid ferdigstilte prosjekter. Men som i byggebransjen generelt, er det få kvinner.  

– Jeg er vant med å være en av få jenter og synes det fungerer greit. Mange har kanskje en forutinntatt tanke om at menn er på en viss måte, men slik jeg opplever det så kan vi snakke om hva som helst, de er forståelsesfulle og det er lite drama.  

Hun anbefaler jobben som arbeidsleder til alle, spesielt til de som blir rastløse av stillesittende arbeid.

– Det er så mange muligheter i bransjen i tillegg til stor variasjon. Du får være på kontor med planlegging, ta avgjørelser og så kjenne den gode følelsen av det ferdige resultatet. Jeg føler at jeg har verdens beste jobb, avslutter Veronica.  

Om STØ Entreprenør

STØ Entreprenør er lokalisert på Lørenskog. Vi utfører totalentrepriser på Romerike og i Oslo.

Av Cathrine Naglestad

Next article