Skip to main content
Home » Karriere i byggenæringen » På besøk hos entreprenøren HAB Construction: — Et miljø for vekst og utvikling
Sponset

I HAB Construction kombineres påvirkningskraft, personlig og profesjonell utvikling med innovasjon i grønt skifte og en atmosfære av tillit og ansvar. Vi tok en prat med to av de ansatte om deres erfaringer. 

– En av foreleserne mine sa en gang at det man lærer på skolen er ingenting i forhold til hva man lærer i arbeidslivet, og jeg kan definitivt si at det stemmer etter å ha jobbet her i HAB de siste to årene, smiler prosjektingeniør Sigurd Blindheim, mens han skuer ut mot Lysakerelven et par hundre meter unna. 

– Selv ble jeg kastet ut i et prosjekt rett etter slutten av studietiden i 2021. Da hadde vi fått i oppdrag å rehabilitere en vanndam på Tofte, noe som var spennende for en som nettopp hadde blitt ferdig med ingeniørstudiet i Bergen, erindrer han og forteller at han i dag jobber med et oppdrag i Brevik.  

– Der har jeg stilling som prosjektingeniør og deltar på to av HAB sine byggekontrakter for et nytt karbonfangst-anlegg. 

Blindheim forklarer at jobben i Brevik – som ligger i Porsgrunn kommune –  er å overvære byggingen av anlegget i sementfabrikken. 

– Det som er bra med dette prosjektet er at vi får en direkte erfaring med å realisere det grønne skiftet i praksis, sier 29-åringen engasjert. 

En ledende entreprenør

Vi befinner oss på utsiden av HAB sitt hovedkontor på Lysaker i Bærum. Bygningen er moderne og glassfasaden speiler den strålende sola. 

Sammen med HR-sjef My Mjaaland, forteller Blindheim om sine erfaringer hos entreprenøren som i 20 år har jobbet for å gjennomføre offentlige og private bygg- og anleggsprosjekter. 

Det som er bra med dette prosjektet er at vi får en direkte erfaring med å realisere det grønne skiftet i praksis.

HABs portefølje er stor og med sine 150 dyktige ansatte, er det liten tvil om at selskapet er solid etablert. Samtidig er det en lett og tilgjengelig stemning i HAB sine freshe lokaler, noe vi tydelig kunne se da vi var på besøk i kontorlandskapet. 

En bygg- og anleggsentreprenør

HAB leverer hoved- og totalentrepriser innen bygg- og anleggsarbeider for offentlige og private byggherrer.

Oppmuntrende miljø

Vi la merke til den uformelle stemningen som preget rommet. Likevel er det tydelig å se at de ansatte er dypt engasjert i sitt arbeid. Hver arbeidsstasjon er et senter for konsentrasjon og kreativitet. Ansatte dykker dypt inn i sine prosjekter, utfordret av komplekse problemer som krever innovative løsninger. De har frihet til å tenke utenfor boksen, og oppmuntres til å ta risiko.

– I HAB har jeg muligheten til å påvirke. HR-avdelingen er liten, noe som gir meg mange muligheter til å forme og utforme strategier for HAB og mine kollegaer. Dette synes jeg bare er positivt, smiler HR-sjef My Mjaaland mens Blindheim nikker enig. 

Mjaaland forteller at de for tiden gjennomfører en medarbeiderundersøkelse som skal måle hvordan de ansatte har det på jobb – nettopp fordi dette er så viktig for HAB. 

– Vi ønsker hele tiden å bli bedre, og den viktigste ressursen vi har er tross alt våre ansatte. 

– Aldri kjedelig

– Jeg kan i hvert fall si at hverdagen som prosjektingeniør aldri er kjedelig. Man har et stort ansvar og er med på å styre prosjekter fra start til slutt. Her jobber jeg med alt fra å planlegge og holde øye med fremdriften, til å organisere jobben med underentreprenører. Så blir du omringet av dyktige folk som hjelper deg til å bli best mulig fra dag én. Det er det som gjør det så gøy å jobbe her, avslutter Blindheim

Våre dyktige medarbeidere bidrar til at våre prosjekter sikrer mer avkastning og bidrar til å skape varige verdier for våre kunder, medarbeidere og samfunnet.

Les mer på hab.no

Av Kristian Fabrizio

Next article