Home » Karriere i industrien » Fra tilfeldig valg til prisvinnende frisør
Sponset

Aicha er lidenskapelig opptatt av faget og å få frem det fineste hos mennesker, vi har stilt henne noen spørsmål om hennes reise.

Hvordan ble du interessert i frisørfaget?

Litt tilfeldig egentlig, og hadde egentlig aldri tenkt på å bli frisør før jeg kom over Norsk Frisørskole i 2009. Jeg sendte inn en søknad og kom inn. Og det var i løpet av studietiden jeg virkelig skjønte hvor riktig dette var for meg!

Jeg er kreativ av meg og vil alltid perfeksjonere, og det som er så kult med yrket vårt er at du kan fordype deg ned i de minste detaljer.

Jeg ble overrasket over hvor mye mer en frisør er enn en som tar bort hår. Det å kunne endre stilen eller uttrykket til en annen person ved å endre håret deres er utrolig kult!

Videre ble jeg inspirert av de ulike retningene man kan bevege seg innenfor et og samme yrke. Det er muligheter innenfor det mer kreative slik som foto og fashion, eller om du vil videre innenfor ledelse og det å ha personalansvar, økonomi eller opplæring, for å nevne noen!

Hva er grunnen til at du blir i frisørfaget etter så mange år?

Uten å overdrive så gleder jeg meg til å gå på jobb hver dag, det er så å si nesten alltid en god dag! Man har en unik tilknytning med kundene som er personlig uten å være for privat. Det er en relasjon som både jeg og mine kunder verdsetter høyt. Min oppgave er å bringe frem det beste i mine kunder, å kunne fremheve den personen og virkelig få dem frem ved hjelp av mitt håndverk er givende.

Jeg jobber med både foto og konkurranser, samt opplæring. Jeg får brukt min faglige kompetanse, samtidig som jeg får utviklet og utfordret meg selv. Jeg tror det er mye av nøkkelen for å trives i en jobb, den balansen mellom å utvikles, utfordres og mestre – for meg er det en stor del av min motivasjon å se andres utvikling og deres faglige arbeid!

Hva vil du si til andre som vurderer yrket?

Det å bli frisør i dag, er å jobbe allsidig. Du har en utrolig frihet til å påvirke arbeidstiden din, noe som mange andre yrker ikke har. Samtidig er det også deilig å vite at når du er ferdig på jobb, så er du ferdig med det du skal den dagen! 

Det er jo også slik at du raskt kan begynne å arbeide, da studiet ved Norsk Frisørskole går over 5 måneder. Det betyr mindre studielån, samtidig som du faktisk begynner å tjene penger under utdannelsen din, når du blir lærling i en salong. Allerede etter kort tid i Nikita fikk jeg øve meg på kunder, og fikk god støtte av min daglig leder.

Du vil aldri angre på en frisørutdannelse, da den kan brukes til så utrolig mye!

Les mer om frisørutdanningen her norskfrisorskole.no

Tekst: Norsk frisørskole

Neste artikkel