Home » Karriere i industrien » Sjekk hvilke muligheter Mo i Rana har for deg
Sponset

Mo i Rana opplever stor vekst gjennom byggingen av batterifabrikker, en ny stor flyplass og etablering av nye selskaper. Som en bonus får du både by og flott natur utenfor husdøra.

Katrine Sivertsen er HR Officer hos FREYR, og hun forteller at det bare hos dem er et hav av muligheter både for dem med lang erfaring og for nyutdannede. 

– Vi ønsker oss ansatte med teknisk bakgrunn, som ingeniør eller fagbrev, og administrativ bakgrunn som økonomi og HR. Etter hvert som bedriften vokser, vil det også bli fabrikker i utlandet, som vil gi gode muligheter for å jobbe utenfor Norge, sier hun. 

Katrine Sivertsen

HR Officer FREYR

Drømmearbeidsplassen

Selv begynte hun å jobbe hos FREYR etter endt studium. 

– FREYR sto øverst på listen min over bedrifter jeg ville jobbe for. Siden vi er i en oppstartsfase, får man en unik mulighet til å være med på utviklingen av bedriften, og dette har gitt meg en bratt læringskurve, sier hun. 

Hos FREYR har hun fått jobbe med dyktige, kompetente mennesker med lang fartstid fra sitt fagfelt. Dette har gitt godt fundament for karrieren videre. 

– Vi er også så heldige at vi får jobbe med folk fra hele verden, og det er gode muligheter til å reise gjennom jobben. Vi har for eksempel ansatte som akkurat nå er flere måneder i Boston på opplæring, sier hun. 

Bygger ny fabrikk

Sivertsen forteller at fabrikken har stort behov for ingeniører fremover, og i håp om å hente inn dyktige nyutdannede har de samarbeid både med NTNU, UiT og Nord Universitet. De har også muligheter for utdanning på universitetsnivå lokalt, enten du nettopp har fullført videregående eller ønsker å bygge videre på fagbrevkompetanse. 

– Hos oss jobber du i en moderne bedrift, med fokus på det grønne skiftet. Vi planlegger produksjon på batterier med meget lavt CO2-avtrykk, som vil bidra til å avkarbonisere transport og energisystemer. Jobbmulighetene er store. Etter planen starter vi i løpet av første halvår av 2024 produksjonen på gigafabrikken, Giga Arctic. Når vi har full produksjon, vil vi trenge over 600 ansatte, avslutter hun. 

Trenger kloke hoder

En annen spennende bedrift i Helgelands største by er The Coring Company. De leverer programvare- og maskinvareløsninger til tungindustrien, og løsningene skreddersys til tradisjonell tungindustri. Gjennom samarbeid med industriledere muliggjør selskapet en digital overgang i flere bransjer. Et spennende arbeidsområde, der det også stadig er behov for flere kloke hoder.

– Det er mye som skal gjøres her, og vi trenger alltid bra folk, sier Sindre Fjermestad. Han jobber som systemutvikler og databehandling- og maskinlæringsansvarlig i selskapet.

Sindre Fjermestad

Systemutvikler og databehandling- og maskinlæringsansvarlig, The Coring Company

Base innen systemutvikling

Fjermestad mener det viktigste for nye ansatte i The Coring Company er at de har noen kroker å henge lærdom på.

– Vi er en kompetansebedrift, og kommer du hit som nyutdannet student vil vi først og fremst at du er ærlig om hva du syns det virker givende å jobbe videre med å bygge kompetanse på. Om dagen er det likevel ønskelig med en base innen systemutvikling, sier han.

Bedriften er også interessert i domenekunnskapen i industriene de jobber mot.

– Kunnskap om geoteknikk og -kjemi, bygg, anlegg, infrastruktur, agronomi, romforskning, kybernetikk og geotermisk kraft er positivt. Som enhver bedrift består vi for øvrig av blant annet marketing, prosjektledelse, drift og support, legger han til.

Natur i bakhagen

Har du denne bakgrunnen vil The Coring Company gjerne snakke med deg. De kan tilby en arbeidsplass der alle blir hørt, og der det er trygt å spørre hverandre om ting uten å være redd for å stille dumme spørsmål. Dette er viktig for læringsprosessen.

 I tillegg kan Fjermestad anbefale Mo i Rana som bosted. 

– Jeg har selv flyttet hit fra Stavanger og stortrives. Her har vi hus, natur i bakhagen og fjell på alle kanter, og vi har spektakulære solopp- og nedgang i flotte farger, nordlys og natur som ser unaturlig bra ut rett utenfor vinduet. Det å oppleve ordentlige sesonger er et gode, og så har vi jo billig strøm og tjener norsk lønn uten storbykostnader, sier han.

Av Katrine Andreassen

Neste artikkel