Home » Karriere i offentlig sektor » Digitaliserer rettssikkerheten
Sponset

I Sivilrettsforvaltningen (SRF) arbeider en nyskapende miks av jurister, utviklere og samfunnsvitere med å gjøre juridiske prosesser enklest mulig for deg og meg – og de er på jakt etter nye talenter.

SRF har ansvar for en rekke ordninger av stor betydning for rettssikkerheten, fra erstatningsordninger til rettshjelp og vergemål, som juristen Kristine Seeberg arbeider med, i tillegg til flere digitaliseringsprosjekter.

– Arbeidet kan handle om forvaltning, etatsstyring, helse, barn, finans, straff og digitalisering, så det stiller krav til samarbeid, forteller hun.

Kristine Seeberg

Jurist og deltager i flere av Sivilrettsforvaltningens digitaliseringsprosjekter.

Tverrfaglig

– Vi er mennesker med variert bakgrunn, så å sy sammen kompetanse innen jus og IT, krever at vi er gode på samarbeid og kommunikasjon, med mange fagspråk i spill, og utstrakt kontakt med andre direktorater, departementer, næringsliv og organisasjoner.

– Vi har mange utviklere på huset, men også et stort juridisk fagmiljø, så vel som økonomer og samfunnsvitere, med stort engasjement for feltene våre. Det kan bli hektisk, for ofte skjer det mye på én gang. Da må vi kommunisere effektivt, både innen og på tvers av fagfeltene.

– Selv jobber jeg med regelverks-perspektivene ved IT-utviklingen, mens utviklerne bidrar til gjennomføringen. Lover og forskrifter påvirker digitaliseringsarbeidet, og da hjelper det å forstå både jus og teknologi. Jeg opplever at vi gis stor grad av tillit og ansvar, og at kreative innspill til gode løsninger tas godt imot. Nå trenger vi flere folk, ikke minst på digitaliseringsfeltet, der vi ønsker å ligge i forkant, sier Kristine.

Eierskap

Espen Eckbo Brinker kommer fra konsulentbransjen, men arbeider nå som seksjonssjef for digitalisering og IKT, og syns overgangen til offentlig sektor har bydd på mye moro, og er en positiv erfaring.

– I det offentlige handler det ikke bare om topp- og bunnlinje, men om samfunnsoppdraget. Vi har alle noen i familien eller kjente som trenger offentlige tjenester, så for meg gir det en ekstra mening i arbeidshverdagen. Jeg får også mer eierskap til sluttproduktene og brukerbehovene enn om jeg bare er innleid et sted i en viss periode, mener han.

Espen Eckbo Brinker

Seksjonssjef Digitalisering og IKT i Sivilrettsforvaltningen

– Jeg opplever at vi har et positivt jag etter de neste digitaliseringsgevinstene, og flere av våre prosjekter har nasjonal betydning. Konsulentbransjen har vært en god skole, men hos oss kombinerer vi kompetanseutvikling for den enkelte, samtidig som vi løser samfunnsoppdraget vårt.

–  Vi ser også at utviklingen kanskje har gått litt fort på visse felt, hvor både lovverket henger etter og det digitale utenforskapet er utfordringer vi må løse parallelt. Vi har også så vidt begynt å pirke i mulighetene knyttet til kunstig intelligens, og dette tror jeg vil revolusjonere arbeids-hverdagen for mange i offentlig sektor, hvor rutineoppgaver kan kuttes og saksbehandlerne kan bryne seg på de kompliserte og motiverende sakene.

Ga studiefordeler

NTNU-student Sondre Malerud jobber for andre gang som sommerstudent i SRF, etter først å ha tatt læretiden i IKT-driftsfag samme sted, og får visst aldri nok.

– Som lærling jobbet jeg med brukerstøtte, ble kjent med andre ansatte, og satt tilbake med et veldig godt inntrykk, både av arbeidsoppgavene og det sosiale. Som sommerstudent kom jeg over i et annet fagfelt, som forsterket inntrykket fra læretiden, skryter han, og tilføyer:

Sondre Malerud

NTNU-student og sommerstudent i Sivilrettsforvaltningen

– Det gjelder arbeidsoppgavene også. Jeg holder på med en bachelor som dataingeniør, spisset mot systemutvikling. Utviklerne i SRF er svært kompetente, med god kjemi i det åpne kontorlandskapet, som innbyr til samarbeid om oppgavene. For tiden er jeg involvert i utvikling av funksjoner i Altinn 3.0, som gir rom selvstendig arbeid, der noen arbeider med innhold, andre funksjon – men sammen.

– Jeg har også fått arbeide med nye programmeringsspråk og teknologier. Det jeg jobbet med i fjor, skulle vise seg å bli pensum de neste semestrene, så jeg hadde nok en fordel, og vil ikke nøle med å anbefale SRF for medstudenter.

JOBB I SIVILRETTS­FORVALTNINGEN

Sivilrettsforvaltningen (SRF) har et solid fagmiljø med store utviklingsmuligheter for dyktige medarbeidere. Våre kontorer er sentralt plassert på Hamar og i Oslo.

Av Jarle Petterson

Neste artikkel