Skip to main content
Home » Karriere i offentlig sektor » Hverdagen går på skinner i Entur
Sponset

– Flat struktur, god stemning, faglige utfordringer og interesserte medarbeidere. Da jeg kom til Entur var det som å bli møtt med en varm vind.

Dette sier Fredrik Lillejordet om mottagelsen han fikk i teknologiselskapet Entur. Han begynte som konsulent i oktober i fjor og skjønte fort at dette var et sted han ville fortsette å være. Etter en prat med HR-sjefen ble det raskt avklart at det var behov for han som teamleder i utvikleravdelingen.

– Jeg ble nyforelska i kulturen, stemningen og måten jeg ble tatt imot på. Folk var så glade og så opptatte av å dele, inspirere og inkludere. Det skal mye til å matche denne jobben, sier han og smiler.

Fikk tillit og ansvar

Ved siden av sitter designer Åsne Kvisgaard og nikker. Hun kom til Entur som nyutdannet i november og kunne ikke vært mer fornøyd med sin første jobb.

– Folk sto med åpne armer og jeg følte meg så ønsket og velkommen. Alt var klart og forberedt fra første dag og det lå allerede mailer i innboksen hvor jeg var involvert i saker og prosjekter. Etter en hilserunde ble jeg dratt inn i et møte og så fikk jeg beskjed om at jeg skulle være med på oppdrag i Lillehammer.

Som nyutdannet kunne det føles skummelt å bli kastet ut i det, men Åsne forteller at hun fort ble trygg.

– Det var litt skummelt i starten, men siden jeg fort fikk følelse av at de hadde tillit til meg og ga meg ansvar, så var jo det med på å bygge selvtillit. Jeg føler meg trygg og sett og gleder meg hver dag til å gå på jobb.

Jobber for å lage gode løsninger

Entur er et statlig eid teknologiselskap som jobber med å gjøre det enklere å velge kollektivt i hele Norge. Entur er konkurransenøytrale, og bidrar til mer for pengene gjennom fellesløsninger og samarbeid i sektoren.

Entur utvikler og drifter felles salgs- og billetteringsløsninger for togselskapene og de fylkeskommunale kollektivselskapene som ønsker det. Entur drifter kundeservice for togselskapene og samler inn, bruker og deler kollektivdata gratis. De tilbyr også Entur-appen, der man kan finne og betale for de fleste kollektivreiser i Norge.

I avdelingen Fredrik jobber er det over 150 utviklere, hvorav noen sitter i Lillehammer, Bergen og Kristiansand. Siden appen utvikles av Entur som er et offentlig selskap, er det høye krav til at appen er universelt utformet. Blant annet er det mye fokus på å tilpasse den til synshemmede. Noe av det han trekker frem som positivt i Entur er kulturen med å snakke sammen for å finne gode løsninger.

– Vi jobber mer effektivt hvis vi går bort og snakker sammen med en gang. Entur skal være her for å hjelpe andre tilbydere, så det er viktig at vi klarer å ta kontakt med hverandre, sier han.

Tenker på tog på fritiden

På Åsnes avdeling jobbes det med å lage gode systemer for kundeservice. Entur driver også kundeservice for togoperatørene SJ, VY og Go-ahead, og Åsne forteller at hun fra før av kunne lite om tog, men at hun nå tenker på tog støtt og stadig.

– Jeg tenker overraskende mye på kollektivtransport, sier hun og ler. Jeg har begynt å legge merke til om lyden i høyttaleren er høy nok så passasjerene kan høre og om varslingene i appen er gode. Jeg føler den jobben jeg gjør påvirker mange mennesker og da påvirker det også meg. Jobben jeg gjør føles betydningsfull.

Juleavslutning, påskesammenkomst, fagdager, yoga på kontoret, frihet og flat struktur. Dette er noe både Fredrik og Åsne setter pris på.

– Jeg liker at jeg kan hilse på lederne i kantinen. Alle er så omgjengelige her og hilser på alle uavhengig av posisjon, sier Åsne.

– Det er jeg helt enig i, nikker Fredrik og legger til at det er positivt at det er en bred aldersgruppe og en god blanding av menn og kvinner. I tillegg er det trygt å jobbe statlig, samtidig som det er spennende å løse store oppdrag for mange og kjenne på at konsekvensene er store hvis det ikke går som det skal. Det føles veldig meningsfullt, avslutter han.

EnTur

Sammen jobber vi for en ny vei. En vei som utgjør en forskjell. Vi kommer lenger sammen.

Av Cathrine Naglestad

Next article