Skip to main content
Home » Karriere i offentlig sektor » Meningsfult arbeid i offentlig sektor
Karriere i offentlig sektor

Meningsfult arbeid i offentlig sektor

Foto: Unsplash

To eksperter forteller om det beste ved å jobbe i offentlig sektor og hvordan jobben er med på å utvikle dem både personlig og faglig.

Christine Meyer

Professor på NHH (Norges Handelshøyskole)

Hva liker du best med å jobbe innenfor offentlig sektor?

Jeg har jobbet i offentlig sektor i hele mitt liv, men i veldig forskjellige jobber; som professor, statssekretær, byråd, konkurransedirektør og administrerende direktør. Jeg liker veldig godt å få utløp for samfunnsengasjementet mitt og føler at jeg gjøre en meningsfylt jobb. Jeg liker også å skifte mellom rollen som forsker som observerer og kommer med råd og som leder som er aktør midt i viktige samfunnsoppgaver og som jobber gjennom å motivere andre mennesker.

Hva er noen av de mest tilfredsstillende øyeblikkene i jobben din?

Som byråd var det å få til alternative turnuser som skapte en tryggere hverdag for våre aller mest sårbare innbyggere. Som konkurransedirektør var det å oppleve at bedriftene tok konkurranseloven på stort alvor. Som SSB direktør var det å lede FNs gruppe for å få bedre flyktningsstatistikk. Som professor er det når studentene lyser opp i auditoriene fordi de har lært noe og får en faglig «Aha» opplevelse.

Hvordan har jobben din utviklet deg personlig og faglig?

Som professor får jeg mulighet til å fordype meg i fag og lære absolutt hele tiden og jeg elsker å undervise studenter. Som leder blir jeg stadig utfordret i å utvikle lederegenskaper som gjør at jeg kan motivere og engasjere mine medarbeidere og lykkes med å få gjennomført viktige prosjekter som kan gjøre en forskjell. Personlig er det likevel i rollen som politiker jeg får virkelig brukt mitt samfunnsengasjement og ønske om å skape en bedre hverdag for innbyggerne.

Andreas Lødrup

Spesialist i ortopedisk kirurgi med stilling og arbeidssted som følger: Overlege Seksjon for hånd- og mikrokirurgi, Ortopedisk avdelingOslo Universitetssykehus, Rikshospitalet

Hva liker du best med å jobbe innenfor offentlig sektor?

Jeg liker at det er en trygg og fast jobb med forutsigbar inntekt med automatisk opptjening av pensjon. På offentlige sykehus er det også faglige etablerte miljøer med gode muligheter for opplæring. Alle pasienter behandles likt uavhengig av private forsikringer og sosial status i samfunnet.  

Hva er noen av de mest tilfredsstillende øyeblikkene i jobben din?

Det er når man virkelig kan gjøre en forskjell for en pasient. Når resultatet av behandlingen vi har gitt gjør at pasienten får et bedre liv med bedre funksjon. Det er det overordnede målet, og underveis er det en god mestringsfølelse når man klarer å reparere en skade på en fin teknisk måte. Ikke minst er det også tilfredsstillende når man klarer å treffe pasienten «der de er» og få en god og betydningsfull relasjon til mennesket som trenger behandling. 

Hvordan har jobben din utviklet deg personlig og faglig?

Jobben på offentlig sykehus har gitt meg perspektiv på de mange pasientenes helsemessige utfordringer. Det setter mindre problemer i et annet lys. 

Det har også gitt meg nyttig erfaringer i det å samarbeide med andre kollegaer på kryss av yrkesgrupper og fagområder. Når man jobber sammen som et team blir resultatet bedre og jobben er gøyere enn om man prøver å gjøre alt på egenhånd. 

I kirurgiske fag lærer man også å utvikle et godt håndtverk og teknikk av mange erfarne kirurger. Det har gitt meg en stor respekt for erfaringen mange eldre kollegaer besitter. 

Next article