Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » Å ta sykepleierutdanning på Lovisenberg var det riktige valget
Sponset

Karen Anne Hodnefjell (23) er en sykepleierstudent som både er glad for at hun valgte sykepleierutdanning, og ikke minst at hun valgte å studere ved Lovisenberg diakonale høgskole.  

Det var under førstegangstjenesten, hvor Karen Anne tjenestegjorde som sanitetssoldat, at hun forsto at det var sykepleier hun ville bli.

– Allerede under det innledende sanitetskurset ble interessen min for alt som har med sykepleierfaglige ting å gjøre vekket. Jeg har nok alltid tenkt å utdanne meg innen helse, og mens jeg var i hjemmetjenesten på Frogner under koronaen var det ikke bare én, men flere av pasientene i hjemmesykepleien som snakket varmt om Lovisenberg diakonale sykehus. Det åpnet interessen for å undersøke nærmere om Lovisenberg diakonale høgskole og mulighetene for å studere sykepleie ved høgskolen. Det er mange andre studiesteder som også tilbyr sykepleierutdanning, men jeg tror Lovisenberg skiller seg positivt ut, forklarer hun.

Karen Anne Hodnefjell

Sykepleierstudent

Sjekk ut studietilbudene ved Lovisenberg diakonale høgskole her

Et Helse-Norge i miniatyr

Lovisenberg diakonale høgskole hadde Norges første sykepleierutdanning og har en historie som strekker seg mer enn 150 år tilbake i tid. Høgskolen er lokalisert ved St. Hanshaugen i Oslo. På selve området der høgskolen har sin campus ligger også Lovisenberg sykehus, Lovisenberg Lindring og Livshjelp, et sykehjem, kommunehelsetjenesten og flere andre helserelaterte funksjoner.

– Derfor føler jeg at vi kommer mye tettere på fagmiljøene og det virkelige liv her enn jeg ville gjort hvis jeg tok sykepleierutdanningen min på et vanlig universitet. Denne skolen er for sykepleiere, av sykepleiere. Mange av lærerne våre er klinikere og flere av dem driver med forskning. Alt dette merker vi på det høye faglige nivået, noe jeg finner veldig inspirerende, sier Karen Anne.

En rekke studietilbud

Lovisenberg diakonale høgskole tilbyr en treårig bachelor i sykepleie, samt masterstudier og videreutdanninger for flere grupper helsepersonell. De arbeider også med fagutvikling og forskning om helse, sykdom og pedagogikk. Karen Anne går nå andreåret på bachelorutdanningen som består av en god blanding av teori og praksis:

– I starten av det første året er det det mest teori, men i andre semester starter man også med praksis. Deretter øker praksisfrekvensen helt til det omtrent er en 50/50 fordeling mellom praksis og undervisning mot slutten av studiet. Jeg syns vi er veldig heldige siden vi har en helt ny klinisk læringslab hvor vi kan øve på prosedyrer som vi kommer til å få bruk for i sykepleierfaget. Rommet er utstyrt som et pasientrom, men har helt nytt og helt oppdatert utstyr, fortsetter hun.

Foto: Lars Petter Jonassen

Et fantastisk studentmiljø

Å studere handler ikke bare om studiene i seg selv. Vel så viktig er det sosiale, noe de har lagt godt til rette for på Lovisenberg. Området er flott opparbeidet med parker og store grøntområder og her finnes også studentboliger, barnehage, treningstilbud og egen takterrasse som studentene bruker flittig. Som ny student kan du bli godt kjent med nåværende og nye studenter i løpet av fadderuken.

– Da arrangeres det en rekke aktiviteter som rebusløp, kostymefest, aktiviteter i parken og egentid sammen med faddergruppene. Hos oss er vi opptatt av at fadderuken ikke skal handle om alkohol, men om å bli kjent og å gjøre morsomme aktiviteter sammen, sier Karen Anne.

– Det er alltid noe sosialt og gøy som skjer på skolen, takket være flinke studenter som ordner i stand arrangerer. Det er mange aktiviteter med alt fra badstuearrangementer, strikkekvelder, quizkvelder, bli kjent kvelder, filmkvelder, stipendpils, klatrekurs, til nyttårsball og surfetur til Portugal. Har man en god ide til studentaktivitet eller noe man savner, er terskelen lav for å formidle forslaget videre til de ulike studentdrevne organisasjonene og utvalg som sørger for alle aktiviteter og sosiale arrangementer. Det er også muligheter for å bli med i kor eller i ulike idretter, fortsetter hun.

En utdanning som gir mange karrieremuligheter

– Hvis du har et ønske om å jobbe med folk, nesten uansett situasjon, så er sykepleien en veldig fin vei å gå. Her lærer vi, og får erfaringer om, livets gode og mindre gode sider. De erfaringene er verdifulle uansett hva man skal gjøre i fremtiden. Selv vet jeg ikke helt hvor jeg kommer til å ende opp i jobb. Først vil jeg få gode erfaringer fra de ulike praksisstedene før jeg kan bestemme meg for jobbvalg. Jeg kommer nok til å videreutdanne meg så snart jeg har funnet hvilken retning jeg vil gå. Det som uansett er så bra er at det åpner seg veldig mange spennende muligheter når man er sykepleier, sier Karen Anne til slutt.

Velkommen til Lovisenberg diakonale høgskole, Norges første og ledende sykepleierutdanning.

Av Tom Backe

Next article