Home » Karrieremuligheter » ANSA presenterer:
Karrieremuligheter

ANSA presenterer:

Sophie M.L. Selstad. Foto: Privat

Navn: Sophie M.L. Selstad
Alder: 27 år
Studiebakgrunn: Studert master i business administrasjon
Jobb: Konsulent i PwC i Stavanger 

Hvorfor valgte du å studere i utlandet?  

Helt siden jeg var liten har villet dra til Amsterdam for å studere. Med en Nederlandsk mor dro jeg ofte til Nederland om sommeren og Amsterdam ble en drømmedestinasjon hvor alt av muligheter fantes. Samtidig så har jeg en far som reiste til Tyskland for å studere og han fortalte masse historier om ANSA-fester og hvordan Norweger-partyet var den største og den kuleste festen i året for alle studentene i Mannheim. Det virket som at det samholdet de hadde der nede var så unikt og sterkt. Da jeg begynte å se på hva jeg ville studere visste jeg at valget om utlandet var veldig enkelt, og når jeg endelig klarte å bestemme meg for hva jeg ville studere var valget om studiested enda enklere.

Bortsett fra det rent faglige, hva er det viktigste du har lært som utenlandsstudent?  

Jeg tror kanskje at det viktigste jeg tar med meg etter fem år i utlandet er evnen til å være fleksibel og ha tro på at ting ordner seg. Ting skjer og alt går ikke alltid helt etter planen, men det går som oftest bra. Jeg liker å si at enten så går det godt eller så går det over. Å ha tro på seg selv og at man klarer det meste er så utrolig viktig, spesielt når man står alene i en ny by hvor man ikke snakker språket eller ikke alltid forstår kulturen.

Hva er det mest uviktige/ubrukelige du har lært som utenlandsstudent?  

Den var litt verre. Jeg tror jo at det er læring i alt, og at det meste man tar med seg gjør man av en grunn og da er det ikke helt rett å si uviktig. Jeg vil kanskje ikke si at å bruke kaffetrakteren til å koke nudler eller håndtering av sykkel i påvirket tilstand er det mest nyttige jeg tar med meg hjemover, men det var ekstremt nyttig i øyeblikket.

Hva gledet du deg mest til med ditt studiested/grad?  

Da jeg bestemte hvor jeg ville studere så visste jeg at jeg kom til en by som virkelig er helt fantastisk. Jeg gledet meg til å gå på kule konserter, handle matvarene på markeder i stedet for i butikk, sykle rundt i parker med kule folk, dra på billige ferier rundt i Europa og ikke minst bli kjent med mennesker fra andre deler av verden som jeg ikke hadde møtt om jeg ble i Norge. Alt i alt har jo tiden i utlandet gitt meg alt dette og enda flere fantastiske opplevelser som jeg aldri ville vært uten.  

Hva drømte du om å bli da du var liten?  

Jeg var et barn som alltid hadde store drømmer. Jeg hadde ingen tvil om at jeg kunne gjøre hva enn jeg ville. I utgangspunktet var drømmen at jeg skulle bli arkitekt og i mange år tenkte jeg at det var det kuleste som fantes og satt i Paint daglig og tegnet hus. Men etterhvert innså jeg vel at jeg ville gjøre noe som hadde litt større impact, og liker tanken på at man heller skal forbedre bedrifter fra innsiden enn å stå å banke på døren.

Hva er drømmejobben i dag, og hvorfor?   

Akkurat nå føler jeg vel egentlig at jeg har drømmejobben. Det er så fint å være i et miljø som setter pris på at jeg kommer med andre tanker og tørr å utfordre det etablerte, og samtidig lar meg bruke den internasjonale graden min aktivt. Jeg skrev masteren min om bærekraftsimplementering i selskap, og at jeg får være med å forbedre store selskaper på innsiden er veldig kult.

Neste artikkel