Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » – Det beste med utdanningen er bredden av muligheter!
Sponset

– Hele livet har jeg fått høre om det fantastiske teamet med sykepleiere som klarte å holde oss i live. Det har gjort noe med identiteten og drømmene mine, sier Linn-Therese Konstad. Til sommeren er hun ferdig utdannet sykepleier fra VID Høgskole.

Linn-Therese og tvillingsøsteren ble født tre måneder for tidlig. Prognosene var dårlige, og de nybakte foreldrene forsøkte etter beste evne å innstille seg på å miste jentene sine. Men helseteamets utrettelige innsats førte til at foreldrene omsider kunne reise hjem med to friske spedbarn i armene.

– Historien har fulgt oss hele livet. Dessuten er både mamma og bestefar sykepleiere, som også har påvirket hva jeg har villet satse på, sier Linn-Therese, som snart er ferdig med sin bachelor i sykepleie ved VID Vitenskapelige Høgskole.

VID driver utdanning og forskning innenfor helse- og sosialfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi. Høgskolen tilbyr omtrent 50 studieprogrammer på bachelor-, master- og ph.d.-nivå.

Sjekk studietilbudet på VID

En skole for alle

Selv om sykepleierdrømmen var tydelig for Linn-Therese fra ung alder, var det på ingen måte gitt hvilken skole eller retning som var den riktige for henne.

– Jeg hadde ikke hørt om VID før, men da jeg var på Utdanningsmesse i Lillestrøm fikk jeg høre mye bra om skolen. Om alt fra godt studentmiljø og litt mindre forhold, til hvordan studiene var lagt opp, forteller hun.

VID er særlig kjent for sin fleksibilitet og tilpasningsdyktighet overfor studentene, noe også Linn-Therese har sett effekten av:

– Skolen tilrettelegger for folk som skulle ha behov for det. Derfor tror jeg studiene kan passe alle mennesketyper, sier hun og legger til:

– Uansett hvordan du er som person, vil du finne en med de samme målene som deg på VID.

VID driver utdanning og forskning innenfor helse- og sosialfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi. Høgskolen tilbyr omtrent 50 studieprogrammer på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Foto: Christine Vatnøy, VID.

Fellesskapet er viktig

Linn-Therese innrømmer imidlertid at førsteåret på sykepleiestudiet var tøft.

– Jeg syns det var litt vanskelig å bli kjent med andre studenter i starten, forteller hun.

Etter en stund tok hun selv grep og ble med i Studentrådet, som jobber for å heve miljøet og fellesskapet på skolen. Det gjorde susen!

– Det er jo mye lettere å finne venner på en pizzakveld eller under en skitur i Hemsedal, smiler hun.

Alt fra hverdagslig kos som vaffeltorsdag og food trucks på campus, til større turer og festarrangementer dukker opp stadig vekk. Det sosiale engasjementet blir særlig viktig når studiene blir mer krevende, ifølge Linn-Therese.

– Jeg vil råde nye studenter til å bli med på det sosiale. Det kommer veldig godt med når du etter hvert får behov for å samarbeide med flere, og danne kollokviegrupper for eksempel.

– Uansett hvordan du er som person, vil du finne en med de samme målene som deg på VID. Foto: Christine Vatnøy, VID

Mange muligheter

– Det fineste med utdanningen er bredden av muligheter. Du har mange valg når du er ferdig utdannet sykepleier, sier Anne Kari Tolo Heggestad, som er professor i sykepleie og helsefaglig etikk ved VIDs Fakultet for helsefag i Oslo.

Sykepleiere møter alle typer mennesker – ofte på sitt mest sårbare og ufiltrerte, men også i sine sterkeste og fineste øyeblikk.

– Du må like å jobbe med mennesker, i tillegg til å kunne jobbe i tverrfaglige team.

For Linn-Therese falt valget på å jobbe innen eldreomsorgen og demens.

– De eldre jeg jobber med har vanskelig for å sette ord på en del ting, men det er veldig givende når de mestrer det. Da får man ti ganger tilbake, forteller hun engasjert.

Til sommeren er hun ferdig med sin siste praksisperiode på bachelorstudiet ved VID Høgskole. Da tar hun fatt på neste kapittel, ansatt som sykepleier ved Kopås sykehjem i Enebakk. Verdens beste arbeidsplass, ifølge den ferske sykepleieren. 

– Jeg kunne ikke vært noe annet sted, og elsker det jeg driver med nå!

Sjekk studietilbudet allerede nå, og søk studieplass ved VID Vitenskapelige Høgskole.

Next article