Home » Karrieremuligheter » – Det er lettere å være sosial på et lite sted
Sponset

Stina Nordland (21) tar en bachelor i logistikk og supply chain management ved høgskolen i Molde. Hun berømmer høgskolen for sitt faglige nivå, og mener at Molde er et godt sted å være student. 

Etter videregående tok Stina et år i Forsvaret, der ble hun transportsjef i Ingeniørbataljonen.

– Det var det som vekket interessen min for logistikk. Det var også i løpet av førstegangstjenesten jeg ble gjort oppmerksom på at Forsvaret henter sin akademiske logistikk-kompetanse fra Høgskolen i Molde. Derfor var det Molde jeg søkte til, forklarer hun.

Stina Nordland

Tar bachelor i logistikk og supply chain management ved høgskolen i Molde

Logistikkstudier ved Høgskolen i Molde

Høgskolen i Molde er Norges eneste vitenskapelige høgskole i logistikk. Studiene har fokus på hele verdikjeden gjennom planlegging av vareflyt, innkjøp, produksjon, lagerstyring og distribusjon. Effektive logistikkløsninger gir viktige konkurransefortrinn og er viktige for å møte våre klima- og miljøutfordringer.  Våre logistikkstudenter er svært attraktive på jobbmarkedet.

Passer henne godt

Molde passer Stina bedre enn de fire store studiestedene Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Hun forklarer det med at Molde er et lite og oversiktlig sted, noe hun setter pris på.

– Samtidig er høgskolen stor nok til å ha mange linjer og et bredt fagmiljø, men også så liten at du blir kjent med folk på tvers av linjene. Det syns jeg er interessant, forteller Stina.

– Det er lettere å være sosial på et lite sted. Dessuten er de ansatte på skolen utrolig flinke til å tilrettelegge slik at det blir bra å være student her. For eksempel har vi studentverter som er ansatt for å aktivisere studentene.

Studentvertene arrangerer torsdagsmiddager og mange forskjellige aktiviteter. Det er også opprettet linjeforeninger hvor frivillige studenter bidrar til å skape aktivitet og samhold på hver linje. Selv er Stina med i Logistikkforum, foreningen for logistikkstudentene. Her kombineres det faglige med det sosiale, for eksempel gjennom å arrangere treff der studentene møter næringslivet.

Foto: Stina Nordland

Logistikkstudiet – en fremtidsrettet utdanning

Stina er glad for studievalget sitt, en utdanning hun anser som fremtidsrettet og yrkesrelevant. Studiet preges av flinke forelesere som er opptatt av oppdatert kunnskap. Derfor lager mange av dem egne kompendier i de tilfellene der fagbøkene synes utdaterte. I tilfeller der det ikke er tilgang på oppdatert stoff, bruker foreleserne gjerne dagsaktuelle saker som kompensasjon, noe som gjør at studentene får relevant kunnskap opp mot det relevante fagfeltet.

Studentbyen Molde

Molde er liten, men har klart å tilpasse seg at det er mange studenter der. Stina går på volleyballtrening en gang i uka og benytter flittig de fantastiske turmulighetene som området byr på sommer som vinter. I tillegg må karaokekveldene nevnes. Dette er standardaktiviteten som nærmest alle studentene deltar på hver fredag. Byen har også en hyggelig bar hvor studenter har gratis inngang, og studentbaren Smuget som arrangerer ukentlige quizkvelder.

– Molde har mye å tilby, og de som er interessert i et solid fagmiljø, hvor det er tett kontakt mellom de ulike linjene, bør begynne her. Og hvis du, som meg, er interessert i logistikk, så er Molde selve stedet, for her finner du den beste logistikkutdannelsen i landet, konkluderer Stina fornøyd.

Av Tom Backe

Neste artikkel