Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » En liten, men sterk aktør
Sponset

Hos Gintel har Vishnupriya Loganathan og Jonathan Hansen en spennende hverdag. Dette er drømmejobbene for dem som er opptatt av teknologi.

Gintel startet som en del av Telenors forskningsavdeling, men har siden 2001 vært eget selskap. 

– Vi utvikler og leverer avansert software til telekomoperatører som betjener bedriftsmarkedet både nasjonalt og internasjonalt. Vi bidrar til å skape løsninger som effektiviserer kommunikasjonen for bedriften og har ti millioner brukere på løsningen daglig, sier CFO i Gintel, Gry Jensen.

Profil bilde Gry Jensen

Gry Jensen

CFO i Gintel

Lite kjent

Jensen forteller at Gintel har gjort stor suksess, men at merkevaren er lite kjent utenfor bransjen.

– Det er et lite paradoks, siden vi jobber med bransjens aller største og mest profesjonelle telekomoperatører både i Norge og verden for øvrig. Disse bruker våre løsninger som sine egne i markedet, og vår jobb er å gjøre det mulig for telekomoperatørene å utvide og tjene gode penger på sine tjenester, sier hun.

Vår fordel er at vi er en liten og smidig organisasjon med meget kompetente ansatte.

Internasjonalt konkurrerer Gintel med store aktører som Ericsson, Huawei, Cisco og Microsoft. 

– Vår fordel er at vi er en liten og smidig organisasjon med meget kompetente ansatte. Vi kan tilpasse løsninger til lokale markedsbehov, sier hun.

Godt miljø

Gintel er i stor vekst, og det åpner for stadig nye teknologier og satsningsområder som medarbeiderne får sette seg inn i. 

– Du må ikke gå gradene hos oss for å få ansvar og tillit. Siden vi jobber med de mest kompetente innenfor tele- og mobilteknologi, får medarbeiderne våre jobbe med de beste, sier Jensen.

En av de som jobber for selskapet er supportingeniør Vishnupriya Loganathan, og hun beskriver jobben som spennende. 

– Her har vi kunder både fra Norge og utlandet, og jeg trives godt med det gode arbeidsmiljøet og mange kompetente kolleger, sier Loganathan.

(t.v) Gry Jensen, Jonathan Hansen, Vishnupriya Loganathan Foto: Privat

Spennende

Selv hadde hun en bachelorgrad i informasjonsteknologi og to års erfaring med support innen telekomfeltet før hun begynte i Gintel.

– Samarbeidet med kundene starter som regel med at vi feilsøker problemene kundene rapporterer om. Vi holder så kontakt med utviklingsavdelingen til vi får løst problemene. For noen kunder har vi også full driftsstøtte, noe som betyr at vi også gjør programvare- eller maskinvareoppgraderinger for dem, sier hun.

– Her har vi kunder både fra Norge og utlandet, og jeg trives godt med det gode arbeidsmiljøet og mange kompetente kolleger, sier Loganathan.

Prosjektene og oppgavene er mange og spennende. 

– Den siste tiden har vi hatt mye fokus på automatisering av tester, og når dette er på plass, kan vi effektivt teste nye versjoner av komponenter og kun bruke manuell testing når det er nødvendig, sier Loganathan.

Store prosjekter

Hennes kollega, Jonathan Hansen, er systemutvikler for Gintel og driver i hovedsak med Java-programmering relatert til blant annet API-er og databaser. Han tok en mastergrad i kommunikasjonsteknologi ved NTNU i 2016 og har jobbet i Gintel siden.

– Det er veldig interessant å få muligheten til å delta i store prosjekter fra begynnelse til slutt, og å være med å bygge opp og videreutvikle spennende produkter. Dette gjør at vi som utviklere får stor innflytelse og en sterk følelse av eierskap til det som produseres. Det er dessuten kult å vite at det vi leverer brukes av millioner av brukere hver dag, sier han.

En av de store kundene han har jobbet med er Telenor Norge.

– Vi har arbeidet med deres Mobilt Bedriftsnett-løsning, og vi holder for tiden på med en vesentlig oppgradering av løsningen. Dette er et prosjekt som inneholder enorm kompleksitet og byr på mange spennende utfordringer, sier han.

Tekst: Katrine Andreassen

Next article