Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » – En trygg og givende jobb der jeg føler jeg hjelper andre
Sponset

Etter videregående valgte Ingrid Rekve (23) å utdanne seg til optiker. Dette karrierevalget har hun aldri angret på. Nå er Ingrid fornøyd medarbeider i Brilleland, en landsdekkende kjede med gode systemer.

– Det aller kjekkeste med yrket som optiker er at jeg virkelig føler at jeg kan hjelpe folk. Mange kommer hit og mener selv at de egentlig ser ganske bra, men etter at jeg har vurdert synet deres hender det ofte at de får en enda bedre synsopplevelse, og det er veldig hyggelig, sier Ingrid.

Etter videregående på Voss, bestemte Ingrid seg for at hun ville studere for å bli optiker. Hun startet på Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Kongsberg, høsten 2017. Der tok hun en treårig bachelor i optometri, før hun vendte vestover igjen og begynte som optiker i Brillelands butikk i Strandgaten i Bergen sommeren 2020.

God mottakelse

Ingrid hadde vært forutseende og søkt om deltidsjobb i Brilleland mens hun studerte i 2019. Det ga henne verdifull erfaring om hvordan hverdagen i en optikerforretning er:

– En ting er å lære noe på skolen, noe annet er å komme ut i det virkelige liv. Så jeg lærte mye, og ikke minst ble det nok også enklere for meg å få jobb i Brilleland, siden jeg hadde denne erfaringen og de hadde blitt litt kjent med meg. Derfor er dette noe jeg vil anbefale andre, sier hun.

Hun forteller også at Brilleland gjorde det enkelt å starte som nyansatt. Hun fikk jobb lenge før hun var ferdig med studiet, og da hun begynte var alt hun trengte på plass fra første dag. Hun gjennomgikk også et introduksjonsprogram hvor alle nyansatte følger et fast opplegg.

– Da jeg startet i optikerjobben fikk jeg en egen mentor som jeg først observerte, deretter observerte mentoren meg, før jeg fikk prøve meg helt på egenhånd. Selv om perioden med mentor er over har jeg gode kolleger jeg kan spørre hvis jeg lurer på noe. Vi har også et eget digitalt nettverk der alle optikerne i kjeden er med. Der kan vi stille spørsmål og diskutere faglige ting. Det er veldig bra og gjør at jeg aldri føler meg alene, fortsetter hun.

Et trygt yrkesvalg

Koronapandemien har vist oss at mange jobber vi trodde var trygge ikke var det. Men optikeryrket står ikke på listen over konjunkturutsatte jobber.

– De fleste opplever synsforandringer i løpet av livet, så kundene våre blir nok ikke borte. Mitt inntrykk er også at alle som tar en optikerutdannelse får jobb. Det er ikke sikkert du får drømmejobben akkurat i den byen du bor til å begynne med, men hvis du er villig til å flytte på deg er det ganske sikkert jobb å få, forteller hun.

Pandemien har også vært utfordrende for landets optikere med tanke på smittevern. Særlig fordi avstanden under synsundersøkelser er liten. Brilleland har løst dette med gode rutiner der kundene må fylle ut spørreskjema før de kommer, de bruker skjermer i pleksiglass, munnbind, antibac og ved behov også visir.

– Vi er definert som helsepersonell og har gode rutiner og systemer for å håndtere koronautfordringene. Det er grunnen til at vi kan holde åpent.

Veien videre

Ingrid trives veldig godt i Brilleland. Derfor har hun søkt ny jobb i butikken på Majorstua i Oslo hvor hun begynner i april.

– Så får tiden vise hva jeg gjør videre. Jeg har mulighet til å ta en master, og det kan det godt hende jeg gjør, men først vil jeg uansett ha litt mer praksis. Og til andre som ønsker å ta samme karrierevei som meg, kan jeg bare anbefale det, avslutter hun.

Av Tom Backe

Next article