Home » Karrieremuligheter » Et mesterbrev åpner mange nye dører
Sponset

Hvis du allerede er håndverker kan det være smart å ta et mesterbrev. Studiet tar halvannet år, og du kan ta det ved siden av full jobb.

– Det er stort behov for flere med mesterbrev. Byggebransjen består av mange fag som skal jobbe sammen og noen må ha kompetanse og oversikt over prosesser og regler for å kunne koordinere alle fagene på en god måte. Den som tar et mesterbrev får en utdanning hvor man lærer dette, sier Jørgen Ofstad i Blimester.com.

avatar

Jørgen Ofstad

Daglig leder i Blimester.com

Fire roller

Som mester kan du bli ansvarlig søker, ansvarlig prosjekterende, ansvarlig utførende eller ansvarlig kontrollerende.

– Mesteren har den kompetansen som trengs for å være en prosjekt- og kvalitetsleder i både små og store prosjekter. Mesterbrevet er også et kvalitetsstempel og åpner for muligheten å markedsføre bedriften sin som en mesterbedrift. Mesterbedrifter oppfattes gjerne mer seriøst i forbrukermarkedet og i det offentlige er det ofte et krav om mesterbrev for i det hele tatt å kunne delta i anbudskonkurranser, derfor er det mange grunner til å ta et mesterbrev, fortsetter Ofstad.

Nettbasert undervisning

Mesterutdanningen er først og fremst en lederutdanning der du lærer faglig ledelse, får faglig fordypning og bedriftsledelse. Mesterutdanningen fra blimester.com er først og fremst nettbasert, men er støttet av tre fysiske helgesamlinger og flere nettseminarer per semester i tillegg til nettbasert veiledning.

– Vi har lagt opp utdanningstilbudet slik at det er mulig å gjennomføre studiene på halvannet år ved siden av jobb. Det er imidlertid mulig å bruke kortere og lengre tid, alt ettersom hva som passer den enkelte.

Nye muligheter

– Noen av de som tar mesterbrev er helt ferske i faget og vil lære mer. Andre er veldig erfarne og har kanskje egen bedrift, men ønsker mesterbrev for å få ansvarsretten. I tillegg har vi en tredje gruppe som gjerne ønsker å bevege seg i karrierestigen og bli byggeleder, prosjektleder, prosjekteringsansvarlig eller kanskje kalkulatør, så et mesterbrev kan åpne mange nye dører og gi deg flere muligheter, avlutter Ofstad.  

Av Tom Backe, [email protected]

Neste artikkel