Home » Karrieremuligheter » Et yrke med mange muligheter
Sponset

Art Complexion Makeup Skole gir studentene grobunn til et suksessfullt og variert arbeidsliv med et hav av muligheter.

— Yrket er utrolig spennende, fordi det kan utarte seg så variert fra person til person. Om du ønsker å jobbe mot teater eller TV, blir hverdagen variert i form av at forestillingene og programmene er mange og forskjellige. Om du heller ønsker å jobbe som freelancer, eller innenfor event-bransjen, kan du egentlig jobbe med alt fra A til Å, forteller Catrine Wilsbeck, som er daglig leder på Art Complexion Makeup Skole.

Selv har Wilsbeck jobbet på den Norske Opera og i TV Norge, og har arbeidet på skolen siden oppstarten i 1990. Hun forteller at skolen har et ettårig studieløp, og at studentene må jobbe fokusert og målbevisst.

avatar

Catrine Wilsbeck

Daglig leder på Art Complexion Makeup Skole

Må utvikles i takt med behovet

— Vi har erfart at om vi skal utvikle flinke, kompetente studenter, må vi òg utvikle oss i takt med behovet som bransjen til enhver tid har. Derfor har vi blant annet et relativt intenst studieløp fra tidlig morgen til 15.30 hver eneste dag. Også enkelte helger og kvelder blir tatt i bruk – men de som trives med høyt tempo, synes dette egentlig bare er fantastisk, påpeker den daglige lederen.

— Interessen for faget må først og fremst ligge i bunn, men det er også viktig at studentene som vi tar inn under vår opptaksprosess har kompetanse innenfor klare retninger som for eksempel kreative og estetiske videregående løp, eventuelt real-kompetanse som grenser til det vi holder på med. Du må være en person som ønsker å løse oppgavene med hjelp av kreativitet og finurlighet. De som har funnet ut at dette er det de har lyst til å studere, storkoser seg på skolen vår. Vi krever mye av studentene våre, så det kan naturligvis være ganske tøft til tider – med prosjektoppgaver, fotosessions og workshops, men de som virkelig har et ønske om å utvikle seg som makeupartister, trives veldig, legger hun til.

Praksisuke kan føre til fast ansettelse

Makeup-skolen tilbyr ikke bare lærdom i form av spennende forelesninger og prosjekter, men også en praksisuke som studentene ofte høster godene av. Flere av skolens tidligere studenter er nå ansatt i alt fra norsk TV og teater, til Counter Manager og Beauty Advicer for de store makeup-merkene, og hos agent- og eventbyråer som freelancere.

— Uavhengig av hvor studentene får praksisplass, vil de alle på en eller annen måte knytte kontakter som bare det. Ikke bare gjennom praksisuken, men også gjennom skolens store nettverk. Vi får hundrevis av forespørsler fra bransjen, som spør om vi har studenter som kan være med å hjelpe til på forskjellige oppdrag. Enkelte av jobbene er ubetalt, men også noen er lønnet. Det viktigste er endog at de får knyttet kontakter, skapt nettverk, og at de får en fot innenfor en utrolig spennende bransje

Beskjed til foreldre

Som i mange andre bransjer og yrker finnes det dessverre også i makeup-bransjen en forutinntatthet og et sosioøkonomisk press fra både foreldre og vennemiljø. Det mener Wilsbeck er trist.

— Det er litt synd at mange foreldre forsøker å dempe interessen på bakgrunn av en forutinntatt mening om at barna deres ikke ender opp i en meningsfull arbeidssituasjon. Hadde de bare visst. Det vi vet er at utrolig mange som har gått gjennom vårt studium har kommet seg ut i jobb i etterkant. Vi pusher dem opp og frem, og bruker kontaktene våre for det de er verdt, sier hun.

Art Complexion Makeup Skole samarbeider med blant annet Solent University i Southampton England, hvor studentene, om de ønsker, kan bygge videre på en bachelor innen Makeup and Hair Design etter fullført og bestått ettårig studieløp.

— Skolen vår er fagskolegodkjent av Nokut ( Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen ), og er godkjent for både lån og stipend i Lånekassen. I tillegg er det viktig å påpeke at karrieremulighetene strekker seg lengre enn kun å jobbe innen bransjen vår. Hvis du drømmer om å jobbe med makeup ut ifra et salg og markedsføringsperspektiv, vil en utdannelse innen markedsføring kombinert med en utdannelse innen makeup være et klokt valg. Likeledes er det hvis du ønsker å jobbe med skjønnhet og mote, -da kan kombinasjonen journalist og makeupartist være de studieretningene du bør gå. Ellers er frisør og makeup og hud og makeup gode kombinasjoner for å gjøre det i bra i vår store bransje. Med andre ord er det lett å bygge videre på utdannelsen innen makeup, og mulighetene er mange!

Les mer om hvilke muligheter du har etter du har utdannet deg som profesjonell makeupartist her:

Av: Andreas Aguilera Myrvold, [email protected]

Neste artikkel