Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » Fire tips til deg som er interessert i musikkstudier
Karrieremuligheter

Fire tips til deg som er interessert i musikkstudier

Gutt spiller gitar
Gutt spiller gitar
Foto: Getty Images

Lyst til å studere musikk? Sjekk ut tipsene nedenfor.

1.  Med en utdanning i utlandet vil du knytte nettverk over hele verden. Hos de fleste utdanningsinstitusjonene vil du studere sammen med mennesker fra hele verden som deler din interesse og ambisjon om en karriere i musikkbransjen.

2. Det finnes ikke noe A4 svar på hvordan man kan skape seg en karriere i musikkbransjen, men generelt handler det om å skaffe seg et stort og variert nettverk. Ved å knytte gode relasjoner til forskjellige mennesker i bransjen, både nasjonalt og internasjonalt vil det kunne føre til at de plutselig kontakter deg når de trenger akkurat din ekspertise.

3. Mange av arbeidsplassene i musikkbransjen er ”bak” scenen. Rundt en artist finner vi vanligvis et plateselskap, management, bookingselskap, PR agenter og mye mer. Dette er også noe man kan utdanne seg spesifikt til ved mange av skolene i utlandet.

4. De fleste høyere utdanninger som tilbyr 3årig bachelorgrad er støttet av lånekassen. Lånekassen krever at søkeren innehar generell studiekompetanse. Det finnes likevel noen unntak til denne regelen, derfor anbefales det å sjekke direkte med lånekassen.

Next article