Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » Fleksibel og spennende jobb på sjøen
Sponset

Trives du på vann, finnes det mange spennende utdanninger og jobber å velge mellom hos Fjord1. Felles for dem alle, er at du blir en del av et tett og godt miljø, og at du kan velge deg en fleksibel hverdag med ulike typer skiftjobbing.

– Det er mange karrieremuligheter hos oss, både på sjø og land, sier Øyvind Østrem, HR-leder i Fjord1. Fjord1 er det største innenriks fergerederiet i Norge, med aktivitet i hele landet fra Stavanger i sør til Bodø i nord.

Øyvind Østrem

HR-leder i Fjord1

Øyvind syns noe av det beste med jobben, er den varierte arbeidsdagen, og det gode arbeidsmiljøet.

– Det er en veldig spennende arbeidsplass, der mange ting skjer på en gang. Vi er en stor og fin gjeng som hjelper hverandre. På sjøen blir det ofte et ekstra tett og godt miljø, siden man går fire på samme skift, sier han.

Fem yrkesgrupper på sjøen

På sjøen er det grovt sett fem yrkesgrupper man kan velge mellom:

  • Matros
  • Maskinoffiser
  • Styrmann
  • Kaptein
  • Catering

Lærling og kadett

Mange begynner som matroslærling eller lærling i skipsmotormekanikerfaget etter en maritim utdanning fra videregående skole. Etter to års læretid, får man fagbrev i matros eller skipsmotormekanikerfaget. Ønsker man å gå videre for å bli styrmann eller overstyrmann, må man gå enten videre på toårig fagskole eller treårig høgskole og velge nautikk. Som styrmann eller overstyrmann, handler det om å få mest mulig fartstid, før man etter hvert kan søke på en kapteinjobb, dersom det er målet.

Mange muligheter på sjø og land

Maskinistene kan enten først ta fagbrev som skipsmotormekaniker, for så å ta toårig fagskole innen skipsteknikk. Eller de kan ta treårig høgskole innen skipstekniske fag og må så seile opp sertifikatet så de blir maskinsjef, sier Øyvind.

– I rederiadministrasjonen på land er det over hundre ansatte med veldig variert bakgrunn. Her trenger vi kompetente personer innen blant annet IT, regnskap, HMS/HR og diverse ingeniørfag, sier Øyvind.

Fjord1 tar også inn lærlinger og kadetter hvert år innen matros- og skipsmotormekanikerfaget, samt trainee i administrasjonen.

Gode moglegheiter for karriere og utvikling i Fjord1 

Fjord1 er ein kompetansearbeidsplass både på landsida og sjøsida, og det er eit breitt spekter av stillingskategoriar i selskapet.

Av Marte Frimand

Next article