Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » Folk føler seg sett og forstått
Sponset

Er du ferdig på videregående og usikker på hva du vil gjøre videre? Med unike sosiale opplevelser, faglig fordypning og studieturer til utlandet, tilbyr Åsane folkehøgskole et år du sent vil glemme.

Se for deg at du kommer inn i en stor og åpen matsal. Det er bord og stoler over alt, med utsikt til fjorden og latter som brer seg i hele rommet.

Matsalen på Åsane folkehøgskole har nemlig blitt hjertet av skolens sosiale liv, hvor elever og lærere samles for mer enn bare et vanlig måltid.

Hverdagen på folkehøgskolen kan fort bli travel. Mellom slagene er det kantinen som gjør at Karoline og romkameraten Celine får litt ekstra tid til å henge sammen. De går nemlig på forskjellige linjer: Karoline studerer «Musikal og performance» og Celine på Latin-Amerika-linjen.

– Det å gå til frokost, lunsj, middag og kveldsmat sammen er faste rutiner som ikke rikker seg. Det er veldig gøy å samles på den måten, sier Karoline.

Foto: Svein E . Andresesen

Livet på internatet

Karoline var spent på hvordan det ville være å dele rom med en fremmed, men kjemien med romkameraten var overraskende god fra start.

– Det tok ikke lang tid før jeg tenkte: for en super romkamerat! Vi gikk overens med en gang og det hadde alt å si for meg, sier Karoline.

Internatet hvor elevene bor minner om et studentkollektiv med felles stue. På veggene henger forskjellige plakater som tyder på at det bor mange ulike personligheter der.

– Vi bor veldig tett på hverandre, så du lærer raskt å tilpasse deg. På starten av året synes jeg det var litt skummelt å si ifra, men nå er det null problem. Hvis noen ikke har tatt oppvasken en dag, er det klar beskjed, sier hun lattermildt.

Foto: Svein E . Andresesen

Mer enn bare en skole

Alle elever ved Åsane folkehøgskole tas opp på en linje som de følger hele skoleåret. Her får elevene dyrket sine faglige hovedinteresser gjennom varierte undervisningsopplegg, ledet av dyktige lærere.

Men et år på Åsane folkehøgskole er mye mer enn bare linjefaget.

Skolen har også valgfag, fellesfag, ulike arrangement, studieturer til utlandet og felles opplevelser, som alt er med på å utvikle elevenes evne til samhandling, kreativitet og selvstendighet.

Åsane Folkehøgskole

Velkommen til folkehøgskolen i Bergen, ved fjord og fjell. Hos oss møter du et mangfold av unge voksne med ulike interessefelt. Vi har varierte valgfag, høy faglig kvalitet, sosialt fellesskap og ikke minst spennende studieturer.

Next article