Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » Folkehøgskolen med de råeste turene
Sponset

De fleste velger seg nok til Hallingdal Folkehøgskole fordi de finner en linje de syns høres spennende ut. Men det viktigste elevene sitter igjen med etter et år ved skolen er alt det sosiale, alt de lærer om seg selv, alle folka du treffer, som du aldri vil glemme.

– For meg var det livsendrende rått å begynne her, fordi jeg fikk frigjort meg fra familie og venner hjemmefra og fikk et år der jeg fikk henge med andre som tenker likt som meg. Det å få et år borte fra vanlig skolegang ble på en måte som å ha fri på en veldig meningsfylt måte. Her har jeg fått venner for livet og opplevelser jeg kommer til å huske for bestandig, forteller Carl Vilhelm Åkerstedt (21). Han har gått på friluftslinja ved skolen og husker spesielt tilbake på den flotte turen de hadde til Lofoten. Der de gikk med tung sekk, bodde i telt og lagde maten selv.

– Læreren vår er en veldig bra type som vet om steder som vanlige turister ikke kjenner til. Derfor fikk vi mange opplevelser som var ganske utenom det vanlige.

Måtte bare søke

Sophie Wasenius-Fjørtoft (19) hadde ikke tenkt å søke seg til folkehøgskole, men da hun så balanselina bare måtte hun søke:

– Det er et valg jeg aldri noensinne kommer til å angre på. Vi driver med yoga og personlig utvikling, men også iblandet en miks av flere andre ting, blant annet står vi på ski to ganger i uka. Det er flotte uker der vi lærer mye om oss selv og mange teknikker vi kan bruke på oss selv og andre. De lærer vi også bort til medelevene våre. Samtidig blir vi gode til å samhandle med andre, forteller hun. Turen på Balanselinja gikk til Tenerife:

– Der drev vi med yoga to ganger om dagen. Ellers slappet vi av ved bassenget, badet og koste oss. Det viktigste med den turen var samholdet, for man blir gode venner på en sånn tur. Vi har flere linjeuker i løpet av året, men dette er nok den jeg kommer til å huske best, fortsetter hun.

Mye mer enn en vanlig skole

Skikjøring om vinteren, klatremuligheter både inne og ute, badeplasser og frisbeegolfbane er bare noen de fritidsaktivitetene du finner rett i nærheten av Hallingdal Folkehøgskole:

– Det er masse og ta seg til her, men det viktigste er og blir folka du treffer. Mange begynner nok på folkehøgskole fordi du finner en linje som høres bra ut, men det du sitter igjen med etterpå er alt det sosiale, konkluderer Sophie og Carl.

Hallingdal Folkehøgskole

Blir du med på et år fylt med opplevelser som gir gåsehud, de store og små spørsmålene og minner for livet?


Disse linjene kan du velge

Humanitær fotball – Fotball og veldedighet

Skolens humanitære fotballinje er for deg som ønsker å bruke idrett som et verktøy for humanitært arbeid.

Linjetur til Zimbabwe

Naturligvis – Natur, miljø og friluftsliv

Dette er linja for deg som er glad i å være nær naturen i et felleskap som dyrker friluftsliv og naturbruk med et bredt spekter av opplevelser og læring.

Linjetur til Færøyene

Idrett – Allsidighet og idrettsglede

For deg som er nysgjerrig, leken og glad i allsidighet. Aktivitetene vi holder på med, favner om hele spektret av aktiviteter – det viktigst av alt er å ha det gøy sammen.

Linjetur til København

Saueklipp – New Zealand

Etter endt år på denne linja skal du ha så god kunnskap om saueklipping og ullhåndtering at du tilfredsstiller kravene saueprodusentene og ullmottakere har for å utføre jobber på norske gårder.

Linjetur til New Zealand

Switch – Park og pudder

Liker du ski eller brett og har lyst til å lære mer? Da er dette linja for deg. Denne linja er for alle – både nybegynner og ekspert.

Linjetur til Østerrike

Balanse – Yoga, ski og personlig utvikling

Balanselinja er for deg som ønsker å bruke kropp og sinn med utgangspunkt i den du er. Her forsker vi på helheten ved å være menneske med fokus på hvordan fysisk aktivitet, kosthold, tanker og følelser har betydning for et godt liv.

Linjetur til Tenerife

Dyrepasser

Er du glad i dyr og vil lære mer om dem. På dyrepasserlinja kommer du tett på et stort mangfold av dyr, med den storslagne naturen i Hallingdal som ramme.

Linjetur til Tenerife

Friluftsliv – Oppdrag Norge

På denne linja legger vi Norge for våre føtter. Her kan du sove under stjernehimmelen, oppleve nordlyset eller vandre på bortgjemte stier. 

Linjetur til Svalbard

Reis – Interrail Europa

På Reis får du et aktivt år tettpakket med korte og lange reiser i natur og i storby. Hvis du er sporty, sulten på nye opplevelser i Europa så vel som Hallingdal og samtidig liker å reise miljøvennlig så er dette linja for deg.

Linjetur til Europa med tog

Velkommen til en frilynt folkehøgskole med syv skisentre rett over dørstokken! Opplev en snøsikker vinter, de skandinaviske alper i Hemsedal og et fantastisk samhold og fellesskap.

Les mer på hallingdalfhs.no

Av Tom Backe

Next article