Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » – Jobben som advokatfullmektig gir meg muligheten til å utvikle dansen
karriere

– Jobben som advokatfullmektig gir meg muligheten til å utvikle dansen

Foto: Benjamin Delaveris / Bjørnar Solberg

Nathalie (28) ville satse på dansen, men foreldrene sa hun måtte prioritere en utdannelse. Nå er hun advokatfullmektig på dagtid og profesjonell danser på kveldstid.

– Det var en kamp hjemme da jeg var 16 år, og ville satse på dansen. Pappa sa nei, og jeg sa ja, smiler Nathalie Katarina Katralen Lågrinn.

– Men eplet faller ikke langt fra stammen. Jeg er vokst opp med foreldre som ikke gir seg før de har nådd sine mål, og sånn er jeg og.

Nathalie begynte med kampsport da hun var ti år, men fant fort ut at det var hip-hop hun ville utforske. Da hun var med på en ukes gratis trening på et lokalt dansesenter var hun solgt. Det var dette hun brant for. De neste årene brukte hun all fritiden ved siden av skolen til å danse.

– Nå må du slutte med den hobbyen

Da Nathalie var ferdig med videregående skole hadde hun lyst til å satse på dansen på fulltid, men nok en gang fikk hun nei hjemmefra. Nå var det på tide å slutte med hobbyen og bli seriøs, sa foreldrene. I et halvt år jobbet hun med veldedighet i Cape Town mens hun grublet på hva hun skulle velge av studier når hun kom hjem. Nesten på trass valgte hun juss som retning.

– Hvis jeg gjøre noe, så får det bli juss da, tenkte jeg den gang. Juss er jo det tørreste faget du kan studere, men veldig interessant å praktisere. Jussen gjennomsyrer egentlig alt vi gjør i vårt daglige liv, sier Nathalie.

Mamma og pappa hadde rett

I dag er Nathalie 28 år. Hun er ansatt som advokatfullmektig hos Elden Advokatfirma AS, og er danseinstruktør på kveldstid.

– Jeg kunne ikke gjort riktigere valg den gangen! Jeg føler meg privilegert som får drive med det jeg elsker. Hadde jeg levd bare av dansen hadde hver dag handlet om å skaffe oppdrag og tjene penger til å dekke regningene. Jussen har gitt meg økonomisk frihet til å la meg få utforske dansen min i fred.

Tidligere har vi kunnet se Nathalie danse på Gullruten i 2019 og i fjor koreograferte og danset hun på Senkveld med Helene og Stian. Hun har også opptrådd i LA i 2019. Under hele utdannelsen hadde hun undervisning i Stavanger og i Bergen hvor hun studerte.

– Jeg drømmer om å stå på scenen igjen og bli så god som jeg kan bli. Jussen kan uansett ingen ta fra meg, og ved å ha tatt denne utdannelsen har jeg skapt meg selv et sikkerhetsnett. Nå er jeg en profesjonell utøvende danser, men når jeg ønsker å gi meg kan jeg falle tilbake til jussen.

Hvis hun skal gi et godt råd til noen som brenner for noe, så er det å ikke gi opp.

– Hvis det er noe du virkelig vil, så vær klar over at det kommer til å koste. Se på det som en utfordring og ikke bli skremt av at det er en utfordring. Utfordringer er bra! Hvis du gir opp lett, så er det kanskje ikke det du brenner mest for, avslutter Nathalie.

Av Cathrine Naglestad

Next article