Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » Kreativitet og kunnskap
Sponset

Asker Kunstfagskole ligger midt i Asker sentrum. Når vi går inn på skolen, merker vi med en gang at vi har kommet til et kreativt sted med praktisk læring i fokus.

I de industrielle lokalene er det workshops i alle rom. Vi er omgitt av staffelier, maling, skulpturer og tegninger. I ett av klasserommene står en gjeng førsteårsstudenter rundt en aktmodell. De skal lære anatomi og proporsjoner gjennom å male et levende menneske. I rommet der vi skal møte kunststudentene, sitter det en gruppe elever i halvsirkel rundt læreren og diskuterer en serie grafiske uttrykk.

Ingen fasit

Mathea er fra Bærum og går førsteåret på Asker Kunstfagskole. På videregående likte hun kunstfaget best. Etter videregående skole var Mathea usikker på hva hun ville gjøre. Interessen hun hadde fått for kunst motiverte henne til å søke kunstskole. Mathea liker friheten i kunst, at det ikke finnes en fasit og at regler kan brytes. Hun forklarer det slik:

– Her får vi god og morsom undervisning i både utøvende kunst og teori. Når jeg kan reglene, og vet hvorfor ting er som de er, da kan jeg utfolde meg friere. Her lager vi noe nytt hele tiden. Det er veldig gøy!

Herman går også førsteåret her. Han pendler daglig fra hjembyen Kongsberg. Herman er helt sikker på at han vil leve av praktisk arbeid i framtiden.

Foto: Asker Kunstfagskole
Foto: Asker Kunstfagskole

– På folkehøyskolen oppdaget jeg at jeg likte best å jobbe praktisk og kreativt. Jeg fikk anbefalt Asker Kunstfagskole av en venninne som har gått her før, og er glad for at jeg fulgte anbefalingen, sier Herman.

Mathea og Herman begynner ivrig å snakke om den årlige studieturen, som de synes både var lærerik og veldig hyggelig.

– En uke før vi dro til Amsterdam, hadde vi kunstteori og nederlandsk kunsthistorie. Et fint bakteppe, som gjorde turen enda mer faglig verdifull, forteller Mathea.

Asker Kunstfagskole

NÅ KAN DU SØKE OM STUDIEPLASS FOR SKOLEÅRET 2024/25

– Veldig variert og inspirerende gjestelærere

Marita og Steffen går andreåret på skolen. Steffen søkte Asker Kunstfagskole da han begynte å tegne i den forrige jobben sin, fordi han kjedet seg der. Marita ønsket å fordype seg i hobbyen sin og kunne tenke seg å leve av kunsten hun lager. Hun ser for seg at den kreative utdanningen her vil styrke henne, uansett hvilken karrierevei hun vil velge å gå.

– Her lager vi alle typer kunst. Jeg har fått en interesse for mye mer enn bare maling, som var det jeg kjente til da jeg begynte, forteller Marita.

Steffen fremsnakker lærerne og gjestelærerne:

– Lærerne her er utrolig dyktige, og gir tett og god oppfølging. Mange av gjestelærerne har studert her, og er i dag kunstnere, eller lever av kunst på en eller annen måte. Det er veldig inspirerende og motiverende å se alle mulighetene så tydelig.

OM SKOLEN

Asker Kunstfagskole tilbyr toårig høyere utdanning i visuelle kunstfag, og utdanningen passer for deg som ønsker å arbeide med kreative fag. Fullført og bestått utdanning gir 120 studiepoeng, generell studiekompetanse og graden høyere fagskolegrad i visuelle kunstfag. Utdanningen er godkjent av Lånekassen, noe som gir mulighet for lån og stipend, og Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT). Det er ingen krav til søkere om tidligere kunstfaglig utdanning. Asker kunstfagskole har siden oppstart i 1985 utdannet en rekke kunstnere som i dag preger norsk kulturliv. Skolen holder til i store og fine lokaler sentralt i Asker.

Les mer på askerkunstfagskole.no

Av Asker Kunstfagskole

Next article