Home » Karrieremuligheter » Kun drømmer setter begrensningene i make up-bransjen
Karrieremuligheter

Kun drømmer setter begrensningene i make up-bransjen

Sponset av:
F.v. Lise Erlandsen, Elinor Karlsson, Ingrid P. Eide. Foto: Lisa Mathilde Donoghue
Sponset av:
F.v. Lise Erlandsen, Elinor Karlsson, Ingrid P. Eide. Foto: Lisa Mathilde Donoghue

Art Complexion-studentene Elinor og Josefine står rustet til å ta fatt på suksesskarrierer etter innholdsrike praksisuker på Operaen og i L´Oreal.

— Jeg ønsket meg en praksisplass i L´Oreal for å få et innblikk i bransjen, også bak sminken. I praksisperioden fikk jeg en fot innenfor industrien, jeg fikk vist meg frem og hilst på nøkkelpersoner i bransjen jeg vil inn i, sier svenske Elinor Karlsson som nylig gjennomførte en uke i praksis for L´Oreal.

Helt siden Elinor var ung har hun hatt en lidenskap for sminke. Nå er hun student på Art Complexion, og stortrives med mulighetene hun blir gitt i skolehverdagen og erfaringene hun dro med seg fra praksisuken hos L´Oreal.

Et helthetlig tilbud

— Kort tid etter jeg flyttet til Norge bestemte jeg meg for å jakte drømmen min. Jeg søkte etter sminkeskoler på Google, og fant Art Complexion, som i motsetning til de andre skolene ga et helhetlig tilbud som passet meg perfekt. Her får vi nemlig innblikk i alt innenfor sminke, så skolevalget var enkelt.

Studiet ved Art Complexion er en ettårig godkjent fagskoleutdanning. Skolen tilbyr et bredt studium, og studentene kan etter sin utdannelse stå rustet til å få seg jobber innen blant annet skjønnsminke og event-bransjen, styling, markedsføring og PR, teater og TV – i tillegg til administrativt arbeid.

— Studiet vårt tilbyr et stort spenn, og er såpass bredt at studentene kan forme sin egen nisje og lidenskap. Enkelte studenter går faktisk rett i jobb etter studiene, mens andre velger å ta med seg studiepoengene de opparbeider seg hos oss for å studere videre. Mange velger også å ta frilansjobber for å skaffe seg erfaring og en portefølje, sier Lise Erlandsen, tidligere student og nå praksisansvarlig hos Art Complexion.

Relevant praksis

Praksisordningen er til for at studentene skal få sine første erfaringer i en bransje i vekst. Skolen legger til rette for at hver enkelt student får en praksisplass som treffer deres interesser, og som gir studenten best mulig sjanse til å gå i relevant arbeid etter endt studium.

— Studentene drar så ufattelig god nytte av praksisuken. For det første er det en vei inn i bransjen, og for det andre er det en uvurderlig erfaring som studentene kan ta med seg videre. Vi jobber kontinuerlig med å gi studenter relevant praksisplass, og vår erfaring tilsier at studentene som oftest gjør en meget god jobb. Blant annet har Elinor gode muligheter til å jobbe for L´Oreal ved en senere anledning, sier Erlandsen.

— Jeg vil så absolutt anbefale de som er interessert i sminke og styling å ta denne utdanningen. Selv om det er en del ting som kan læres på egenhånd, er det klart at grunnleggende kompetanse og foredrag fra erfarne faglærere veier tungt når man skal ut i arbeidslivet. Jeg tror folk begynner å se at dette er en bransje i vekst, og at det finnes enormt mange muligheter i yrket. Ikke bare er sminke kreativt og morsomt, men det er også en fremgangsrik industri, sier PR Manager ved L`Oreal Norge Ingrid P. Eide.

Fra Loreal-event, lansering/fremvisning av nye produkter. Foto: Lisa Mathilde Donoghue

Stortrives på skolen

I likhet med sin svenske medstudent, storkoser Josefine Tveit seg på Art Complexion. Også hun har lenge hatt lidenskap for sminke, og har etter hun startet på skolen fått klarhet i hva hun vil etter utdannelsen.

— Vi får opplæring i et bredt spekter innen sminke og tilhørende fag, og får utforsket det meste. Dette gir oss muligheten til å selv velge hvilken retning vi ønsker å gå, noe som er helt fantastisk. Selv startet jeg med interesse for mote, og deretter fikk jeg interesse for film. Etter praksisperioden min på Operaen har interessen min for teater vokst, og jeg ønsker nå å utforske arbeidslivet som teatersminkør, sier Josefine.

Josefine startet sammen med Elinor, og fikk skolen anbefalt av hennes tante som har en bekjent som tidligere har studert på Art Complexion.

Drømmer om å gjøre det stort

— I tillegg til at tanten min anbefalte skolen til meg, har Art Complexion et svært godt rykte på seg. Faktisk var deres tilbud også billigere enn hos andre skoler, i tillegg til at hverdagen virket mer appellerende. Foreldrene mine var også veldig støttende, og oppfordret meg til å velge studieretningen og følge drømmen min, sier Josefine.

– Jeg stortrives på skolen, og setter stor pris på mulighetene utdanningen gir meg. Drømmen er å gjøre det stort innen sminke, komme meg inn i bransjen og gjøre litt av alt mulig. Målet er å bli et kjent navn, avslutter Elinor.

Tekst: Andreas Aguilera Myrvold, [email protected]

Neste artikkel