Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » NHH-kandidater har aldri vært mer ettertraktet
Sponset

Vilde Glesnes (24) tok mastergraden under korona – fikk jobb mens hun ennå var student. 98 prosent av NHHs siste masterkull – som er i jobb – har relevant arbeid.

Resultatene fra NHHs nyeste arbeidsmarkedsundersøkelse er klare, og den viser at NHH-studentene gjør det svært godt på jobbmarkedet. Dette selv under krevende tider med pandemi. Undersøkelsen er besvart av masterstudenter som fullførte graden våren 2022.

Hele 98 prosent sier de var i jobb eller videre studier ett halvt år etter studieslutt, og 94 prosent fikk jobb mens de ennå var studenter. Og nesten alle av de som er i jobb, oppgir at jobben er relevant for utdannelsen.

Foto: Skodvin/NHH

Merket ingen «koronaeffekt»

En av de som entret arbeidslivet for fullt i fjor, er NHH-er Vilde Glesnes (24) fra Bergen. Hun jobber nå som konsulent i Jefferson Wells Økonomi i Bergen. Hun fikk jobbtilbud høsten 2021.

– Jeg merket ikke noen negativ «koronaeffekt» da jeg søkte jobber, og følte egentlig at søknadsprosessen var ganske lik som tidligere år. Hvis jeg skal peke på én forskjell, må det være at flere selskaper brukte digitale løsninger for intervju, noe som etter min mening gjorde prosessen enklere, sier Glesnes.

Undersøkelsen viser at 96 prosent av NHH-erne fikk jobb i privat sektor.

Var det aktuelt for deg å jobbe i det offentlige? 

– Det var helt klart en overvekt av private aktører som profilerte seg da jeg var NHH-student, og for meg var privat sektor et attraktivt sted å starte karrieren. Samtidig har jeg vært heldig som har startet hos et selskap som både har offentlige og private kunder, noe som gjør at jeg får muligheten til å få erfaringer inn mot det offentlige også.  

– Alltid behov for dyktige siviløkonomer

NHH-rektor Øystein Thøgersen er svært fornøyd med at Glesnes, og resten av 2022-kullet utmerker seg på arbeidsmarkedet. 

– Det er alltid behov for dyktige og faglig oppdaterte siviløkonomer. Våre kandidater har en kompetanse som arbeidslivet etterspør i en tid hvor innsikt om teknologi, stordataanalyse og bærekraft vektlegges sterkt, sier Thøgersen, og legger til:

– Samtidig er det godt kjent at våre kandidater er engasjerte, ambisiøse og ønsker å utgjøre en positiv forskjell i samfunnet.

Foto: Varde Solutions AS

Jobber i hjembyen

Selv om NHH-kandidater er etterspurt over hele landet, viser undersøkelsen at de fleste velger å bosette seg i Oslo eller Bergen. For bergenseren Vilde Glesnes var det hjembyen som trakk det lengste strået. 

– Jeg hadde lyst å bli i Bergen på grunn av nettverket jeg har her, både venner og familie. I tillegg fikk jeg tidlig et jobbtilbud som passet med mine ønsker, så det å flytte til Oslo ble aldri et alternativ for meg.

ARBEIDSMARKEDSUNDERSØKELSEN

Arbeidsmarkedsundersøkelsen er NHHs årlige undersøkelse. Den ble gjennomført i perioden 15. desember 2022 til 11. januar 2023. Den ble besvart av 274 masterstudenter, som fullførte graden våren 2022. Svarprosent var 42.

Ett halvt år etter studieslutt er 94 prosent i jobb, fire prosent i videre studier og to prosent jobbsøkere.

98 prosent av dem som er i jobb, oppgir at de har relevant arbeid.

94 prosent får jobb mens de er studenter.

Gjennomsnittslønnen stiger til 667 282 kroner i totallønn, inkludert tilleggsytelser.

Flest jobber i konsulentbransjen, innen revisjon eller innen bank, forsikring og finans – og IT.

96 prosent jobber i privat sektor.

Tekst: Ingrid Aarseth Johannessen, NHH

Next article