Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » NO GUTS no Glory
Sponset

Egentlig kan et kunstnerliv bli til det du vil så fremt du er forberedt på å stå på og gi deg selv tid og rom til å eksperimentere. Litt som å dra på interrail hvor turen blir til underveis. 

Å være kunstner er ikke for alle. Du må regne med å jobbe både hardt og lenge. Om du er kreativ, er ok med en sølete arbeidsplass, – og kan like å holde på lenge med noe du interesserer deg for, så kan det kanskje passe for deg.

Kreativitet og utfoldelse 

Kristoffer Lehn er opptatt av Street art og foto. Nå går på han på videregående. Til høsten begynner han på billedkunstutdanningen ved Nydalen Kunstskole for å få mulighet til å være kreativ, jobbe praktisk og lære seg håndverk. Noe det ikke har vært særlig rom for på videregående. Ved siden av tenker han å jobbe for å spare penger og reise utenlands for å studere videre. En fin kombinasjon. Billedkunstutdanningen er lagt opp med undervisning to dager i uken eller med ti helgesamlinger gjennom undervisningsåret.

En skole med takhøyde 

– Nydalen Kunstskole har elever i alle aldre og med svært ulik bakgrunn. Det gir et romslig og inspirerende klima på skolen, forklarer rektor Tine Frich Møller. 

– Det er spennende å følge elevenes utvikling fra de går inn hoveddøren og til de skal ut i verden igjen. Hver enkelt starter på sin helt egne reise. Det blir opp og nedturer underveis. Det handler om å stå i det og jobbe på. Andre kommer for faglig fordypning i tegning og maleri. I dag er det få steder der det er så stort rom for kreativitet og utforskertrang, til refleksjon og individuell frihet som et kunststudium. Derfor har vi også eldre elever som har kommet til et punkt i livet der de ønsker å gjøre noe nytt, eller ta opp tråden der de slapp sist. I august starter vi fem nye klasser på billedkunstutdanningen og flere fordypning- og veiledningsprogram. Målet for skolen å gi elevene et solid håndverksmessig fundament, et individuelt utrykk med god personlig og kunstfaglig forankring, sier Frich Møller.

Målet for skolen å gi elevene et solid håndverksmessig fundament, et individuelt utrykk med god personlig og kunstfaglig forankring.

Seg selv som instrument 

En billedkunstutdanning handler om å lære seg fag, utforske og eksperimentere, men vel så mye handler det om å finne sitt eget utrykk og ståsted. Enten som utgangspunkt for egen kunstpraksis, videre studier, eller for å utvikle seg innen andre yrkesområder.

Flere av lærerne har tidligere vært elever ved skolen. En lærer ved skolen har nylig kommet hjem fra utveksling til Ungarn, som del av en masterprogrammet ved KHIO, en annen har nettopp stilt ut på Foraarsutstillingen i København, en tredje har tatt farvel med et verk som skal til Stortinget. Alle lærere ved Nydalen Kunstskole er aktivt utøvende kunstnere, og er med på å farge undervisningen på skolen med sine erfaringer og personligheter. 

Utstillingspraksis i eget galleri. Nydalen Kunstskole drifter sitt eget galleri Colbjørnsensgate 14, på Frogner. Her får elever verdifull erfaring med å planlegge og gjennomføre utstillinger på egenhånd. Siden skolen overtok galleriet i høst er det gjennomført et tyvetalls utstillinger.

Fakta om Nydalen kunstskole

Nydalen Kunstskole er en prosessorientert kunstskole innen billedkunst, hovedsakelig orientert mot tegning og maleri og særlig fokus på utvikling av elevenes individuelle utrykk. 

Skolen holder til i naturskjønne omgivelser i Gjerdrumsvei 17, med kort vei til sentrum og offentlig transport. 

Skolen har om lag 200 elever på billedkunstutdanningen og i etterutdanning, med undervisningstilbud på dag- og kveldstid og på helg. I tillegg har skolen en rekke enkeltstående kurs og workshops, med oppunder tusen kursplasser i året.  


• 21. april: Besøk skolen på Åpen dag 17:00 – 19:30
• 13-14. juni: Elevenes Sommer-
utstilling 12:00 – 16:00
• 6. – 17. juli: To ukers Sommerskole 09:30 – 16:00
• 10. august: Tegnekurs for
ungdom 10:30 – 17:00
• 21-28. august: Oppstart billedkunstutdanningen på helg, dagtid og kveld.

For mer informasjon om undervisningstilbud se:
nydalenkunstskole.no
Skolen er privat og har direkte opptak ved søknad på skolens nettsider.
Tlf: 47 47 19 40
E-post: [email protected] 

Tekst: Charlotte Sevivas

Next article