Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » Oslo Fotokunstskole: Billedspråk i fokus
Karrieremuligheter

Oslo Fotokunstskole: Billedspråk i fokus

Sponset av:
Sponset av:

Oslo Fotokunstskole tilbyr et- eller to-årig fotoutdanning innen kunstfotografi eller film og video på fulltid på dagtid eller to-årig på kveldstid (tilsvarer første år av fulltid). Studentenes arbeid og utviklingen av eget selvstendig billedspråk står i fokus. Begge linjene gir både en teknisk og kunstnerisk opplæring.

Studiet passer like godt for nybegynnere som for de med bakgrunn fra annen visuell praksis og gir et godt grunnlag for videre studier innen kunst, fotografi eller film og andre kreative yrker, eller for å etablere selvstendig praksis som fotograf eller innen film.

Skolen legger stor vekt på faglig kvalitet hos lærere og gjestelærere og ser det som viktig at lærerne selv arbeider aktivt med egen kunst og er aktuelle på den samtidsorienterte kunstscenen.

Eget kunstnerisk uttrykk

Oslo Fotokunstskole ønsker å gi studentene en forståelse for billedspråket, ulike fotografiske og filmatiske genre, teknikker og relevant historie, så de kan plassere seg selv i dette med eget kunstnerisk uttrykk. Skolens faglige profil spenner fra det tradisjonelle materiale, teknikk og komposisjonsmessige i faget som et grunnlag for å eksperimentere, bryte og tenke fritt ut fra egen personlighet og kulturelle bakgrunn.

Studentene skal lære å definere personlige mål og erfare veien fra en ide til ferdig verk, en prosess som krever at de går dypere inn i kunsten og filosofien, i debatter omkring samfunnet og i seg selv.

Sammenheng og helhet

Studenten har sammen med lærere ansvar for å skape sammenheng og helhet i sitt studie. Hver enkelt student oppfordres til å analysere, reflektere, vurdere og å formulere faglige og kunstneriske problemstillinger, være aktiv i diskusjoner og gjennomganger samt holde egne innlegg knyttet til prosjektene.

Oslo Fotokunstskole er aktiv aktør på det kamerabaserte kunstfeltet og arrangerer åpne arrangement med relevante temaer innen samtiden. Vi samarbeider med institusjoner som Cinemateket, Fotogalleriet, Galleri K4, Piknik i parken, Cyan, Heine Onstad Kunstsenter, Gøteborgs Universitet, m.fl. for å forbedre kvaliteten på utdanningen.

FAKTA OM OSLO FOTOKUNSTSKOLE

BACHELOR
Gjennom skolens samarbeid med Arts University Bournemouth tilbyr vi et bachelor program i fotografi. Etter to år på Oslo Fotokunstskole kan du søke deg inn på universitetets nest siste år og gjennomføre deres bachelorprogram over to år.
 
RETT PÅ STIPEND OG LÅN
Skoleavgiften er 34.000 per semester for fulltidsstudie og 17.000 for deltidsstudiet på kvelden. OFKS er godkjent etter Voksenopplæringsloven kapittel 4 og mottar statsstøtte. Studentene har rett til å
søke om stipend og lån fra Statens Lånekasse.
 
STUDIETUR
Studentene drar hvert år på studietur.
 
BELIGGENHET
Skolen holder til i store og lyse lokaler i Waldemar Thranesgate 84 (mellom Alexander Kiellands Plass og Grünerløkka).
 
Les mer på www.oslofotokunstskole.no

Next article