Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » Slik jobber rådgiverne
Sponset

Lurer du på hvordan arbeidsdagen til en rådgiver er? Her får du svaret fra tre rådgivere som jobber med ulike felter i Norconsult.

Hverdagen som rådgiver er variert og spennende. Møt tre av rådgiverne fra realityserien «Rådgiverne».

Dina Sofie H. Eggum, rådgiver jernbane og sporvei 

Profil bilde Dina av Sofie Hanninen Eggum
Dina Sofie Hanninen Eggum Utdanning: Master fra Bygg- og miljøteknkk på NTNU med spesialisering innen jernbane. Foto: Privat

Hva innebærer det å være rådgiver?

– Å være rådgiver handler om å gi råd, og råd trengs i alle sammenhenger. Jeg jobber variert, men hovedoppgaven er å hjelpe oppdragsgiver med å oppnå best mulig løsning på sin problemstilling. Vi må da tenke fremover, både når det gjelder smartere arbeidsprosesser og bærekraftige løsninger.

Hvordan endte du opp i Norconsult?

– Jeg begynte å jobbe her etter fullførte studier i 2017. Jeg ble først kjent med bedriften gjennom bedriftspresentasjoner på NTNU, og fant fort ut at dette var et sted jeg ønsket å jobbe. Her er det varierte oppgaver, spennende prosjekter og et godt sosialt miljø. Sommerjobb var en fin mulighet for meg å bli kjent med Norconsult, og for Norconsult å bli kjent med meg.

Hva er dine beste tips til studenter?

– Vær nysgjerrig og utforsk mulighetene som finnes. Sett deg inn i ulike bedrifter og hva de kan tilby. Også de som ikke nødvendigvis går direkte på det du har studert. I søkeprosessen bør du tilpasse hver enkel søknad slik at det blir en best mulig match både for deg og bedriften.

Daniel Ommedal, rådgiver innen energi

Profil bilde Daniel Ommedal
Daniel Ommedal -Utdanning: Sivilingeniør energi og miljø med spesialisering i retning energi og prosess. Foto: Katrine R. Ekeland

Hva innebærer det å være rådgiver?

– Som rådgiver bidrar man med rådgiving, prosjektering, byggledelse og ledelse av prosjekteringsgrupper i små og store prosjekter. 

Hvordan endte du opp i Norconsult?

– Jeg havnet i Norconsult etter min siste plassering gjennom Trainee Sør og har jobbet her i 2,5 år. Jeg har en spennende hverdag, der jeg får jobbe med store og små prosjekter. Jeg opplever at jeg i løpet av kort tid har opparbeidet meg mye kunnskap og får mye ansvar. 

Hva er dine beste tips til studenter?

– Tenk gjennom hva du vil jobbe med. Selv om du har en viss utdanning, tilbyr jobbmarkedet veldig mange stillinger. Disse byr på store forskjeller i hvordan, med hvem og innenfor hva man jobber med. Husk at jobben vil være en stor del av hverdagen din, så det er viktig å trives.

Andreas Bergstrøm Aarnseth, systemutvikler i Norconsults informasjonssystemer

Profil bilde av Andreas Bergstrøm Aarnseth
Andreas Bergstrøm Aarnseth Utdanning: Pilotutdanning fra UiT. Mastergrad i industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU. Foto: Amund Nedland

Hva innebærer det å være rådgiver?

– For meg innebærer rådgivertittelen å være oppdatert på det siste innen mitt fagfelt. Slik kan kundene være trygge på at programvaren vi leverer er moderne, robust og sikker. De rådene jeg oftest gir er i forbindelse med arkitekturspørsmål, men kunnskapen min manifesterer seg i form av «if», «for» og «while»-løkker i koden.

Hvordan endte du opp i Norconsult?

– Jeg ville ha en arbeidsgiver med mange yngre medarbeidere, der jeg hvert år kan bli utfordret, presset ut av komfortsonen og lære noe nytt. Jeg ønsket også å jobbe i en organisasjon med flere kontorsteder i landet. Nå har jeg jobbet her siden 2018.

Hva er dine beste tips til studenter?

– Hopp i det! Studielivet er gøy, men det er arbeidslivet også. Ikke glem at fortegnet for utbetalinger fra Lånekassen bytter fra pluss til minus. Karakterer er ikke alt. Motivasjon og interesser er vel så viktig. Jeg vil anbefale å søke seg til en arbeidsgiver som rekrutterer mange nyansatte, slik som Norconsult. Da er det flere i samme situasjon du kan diskutere med. 

Vil du vite mer om hvordan disse tre og andre rådgivere jobber, kan du se serien Rådgiverne på YouTube eller på norconsult.no.

Tekst: Katrine Andreassen

Next article