Home » Karrieremuligheter » Springbrettet for fremtidens ledere i sjømatnæringen
Sponset

I vinter vil The Seafood Innovation Cluster søke etter 30 nye traineer som både skal arbeide i en bedrift og delta i et akademisk program. En fantastisk mulighet for de som er interessert i en karriere i norsk sjømatnæring.

Seafood Trainee, som programmet heter, strekker seg over et år. Programmet er til for unge kandidater som har bachelor- eller mastergrad innen biologi, teknologi, fiskehelse, havbruk, økonomi, samfunnsfag, markedsføring eller juss. Programmet byr på intensiv jobbing ute i én bedrift hvor traineen får grunnleggende opplæring og innføring i bedriftens samlede virksomhet. I tillegg inneholder programmet en faglig del som består av fire samlinger for alle traineene. Hver av samlingene er på tre dager, og én av dem vil foregå i utlandet. Temaene omfatter sjømatnæringens verdikjede, forskning og teknologi, markedsføring og nye verdikjeder. Emnene vil også utdypes gjennom caseoppgaver og workshops der kandidatene jobber med problemstillinger direkte relatert til partnerne i klyngen.

Kickstarter karrieren

– I september 2020 er det femte gang vi tar opp et nytt kull i Seafood Trainee, og erfaringene vi har hatt hittil er svært gode. Traineene lærer mye og får mulighet til å bygge verdifulle nettverk, ikke bare med medlemmene i klyngen, men også med de andre traineene. Det er viktig, for mange av dem kommer til å bli sjømatnæringens fremtidige ledere, sier Benedicte Skogen i The Seafood Innovation Cluster.

The Seafood Innovation Cluster representerer hele verdikjeden i sjømatnæringen i videste forstand. Det betyr at traineene kan arbeide i alle typer bedrifter som har sjømatrelatert virksomhet – fra de som driver med oppdrett til selskaper som driver med salg av laks og ørret til hele verden. Deltakerne kommer også fra mange bransjer som jobber opp mot sjømatnæringen, for eksempel har noen av de tidligere kandidatene kommet fra bank, og trenger bransjekunnskap når de skal arbeide med sjømat i banken senere.

Jobb, nye venner og et godt nettverk

Erik Selaas (25) var utplassert i Lerøy Seafood som trainee. Da han var ferdig med traineeprogrammet før sommeren ventet fast jobb i samme selskap:

– I løpet av traineeperioden besøkte vi en rekke bedrifter og ble tatt veldig godt imot. Vi fikk en helt unik innsikt i hele verdikjeden og de utfordringene sjømatnæringen står overfor. Jeg fikk også mange nye venner og et stort nettverk i mange forskjellige bedrifter, som vil være verdifullt for min karriere i sjømatnæringen. Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med programmet og kan absolutt anbefale andre å gjøre det samme, sier han.

Av Tom Backe

Neste artikkel